Groen Temse trekt alleen naar de kiezer

Partij wil inwoners meer inspraak geven

TEMSE – Groen Temse maakte de eerste namen bekend voor haar verkiezingslijst. Nadat de partij eind vorig jaar het kartel met SP.A stopzette, moest het nieuwe partijbestuur eigenhandig een lijst samenstellen. Die is al nagenoeg compleet, en de bovenste elf plaatsen en de lijstduwer zijn vastgelegd.

De top 3 van de lijst van Groen: Lijsttrekker Vincent De Maeyer, Liesbet Verest en Raf Catthoor

“Die volgorde maakt voor ons niet zo veel uit, want we willen als groep naar buiten komen”, zegt voorzitter en lijsttrekker Vincent De Maeyer. “De gemeenteraadsverkiezingen in oktober zijn voor de inwoners van Temse een kans om eindelijk te kiezen voor een vernieuwing in de gemeente. Groen Temse engageert zich met een verfrissende lijst, duidelijke programmapunten om alle inwoners van Temse, Velle, Steendorp, Tielrode en Elversele correct, transparant en geëngageerd te vertegenwoordigen.”

De lijsttrekker wil vooral inzetten op meer burgerparticipatie en een veilige en groene omgeving. Vincent De Maeyer wil erover waken dat de burger betrokken wordt in het beleid van de gemeenteraad.

“Een nieuwe vorm van politiek dringt zich op na decennia van éénzijdig bestuur zonder inspraak”, klinkt het. De inwoners van groot-Temse hebben het recht op inspraak, om samen mee te denken en te werken aan een mooier, leefbaarder Temse.”

“We willen inwoners in belangrijke dossiers betrekken van bij het begin, niet enkel met een infovergadering na de feiten.” Het is daarom niet toevallig dat er op de lijst heel wat mensen staan die betrokken zijn bij verschillende burgerinitiatieven die zich inzetten voor sites als de Roomacker in Tielrode en de steenbakkerij in Steendorp.

De top drie wordt aangevuld door verzekeringsconsulente Liesbet Verest. Zij vraagt aan de kiezers een mandaat om elke inwoner van Temse te kunnen vertegenwoordigen. Groen Temse, met een visie en engagement, wil verder gaan dan enkel “ondersteunen”. Het doel voor de volgende legislatuur is duidelijk: “Een klimaat creëren waar iedereen optimaal kan leven en niet enkel overleven, een leefbaarder en vernieuwend Temse”.

Huidig gemeenteraadslid Raf Catthoor gooit al zijn ervaring en kennis in de strijd om Temse een nieuw elan te bezorgen.

“Onze dorpskernen hebben nood aan een leefbare visie. We werken een masterplan uit op vlak van mobiliteit en ruimtelijke ordening. Fietsers en voetgangers krijgen voorrang in een autoluwe kern, waar de lokale economie een heropleving verdient. De landelijke buitengebieden moeten absoluut gevrijwaard blijven van onverantwoorde bouwprojecten. Groen Temse streeft naar een voorbeeldfunctie voor onze gemeente: nieuwe vormen van wonen, gescheiden fietspaden, meer groen en parkgebieden, mensen die elkaar vinden op straat en in buurthuizen.”

Voormalig gemeenteraadslid Nicole Van der Vieren is lijstduwer. De jongste kandidate is studente moraalwetenschappen Channa Cattoir (21), oudste op de lijst is Astrid Martens die zich als gepensioneerde inzet voor de Roomacker en milieuwerkgroep Ons Streven. Isabelle Dubois, Mike Van Hoeylandt, Herman Van Meervenne, Mireille Van Luyck, Joris Goossens en Sammy Brijs vervolledigen de lijst.

Groen Temse met vijfde van links lijsttrekker Vincent De Maeyer (foto: Mattias Goossens)

Klik hieronder door voor meer info over de 12 kandidaten op de lijst van Groen

1. Lijsttrekker Vincent De Maeyer (37) is voorzitter van Groen Temse en aanspreekpunt voor de buitenwereld. Hij is datacenter specialist bij Dell-EMC en woont op Velle. Vincent is een geëngageerde papa van 3 zonen. Hij zet zich in om van Temse een bruisende en leefbare gemeente te maken.

2. Liesbet Verest (46) is een verzekeringsconsulente met een hart voor mens, dier en natuur. Als inwoner van het centrum van Temse ziet ze elke dag de charmes, maar ook de uitdagingen van haar omgeving. Oprecht en echt samenleven op een duurzame en ecologische manier, daar wil ze zich voor inzetten. Ze is actief lid van Voedselteams en steunt als vrijwilliger het Burgerinitiatief Roomacker.

3. Raf Catthoor (61) is prof elektronica – ICT aan de universiteit van Antwerpen en gemeenteraadslid sedert 2012. Hij geeft les over duurzame elektriciteit (wind-, zonne-energie, elektrische voertuigen). Daarvoor was hij 9 jaar OCMW raadslid en actief bij 11.11.11.

4. Isabelle Dubois (32) is freelance Art director, animator & illustrator en zaakvoerder van Tumbleweed, een productiehuis voor niet commerciële audiovisuele projecten. Zij is actief in de Ouderraad van de kleuterschool in Steendorp en streed mee met het Burgerinitiatief rond het RUP van de steenbakkerij in Steendorp.

5. Mike Van Hoeylandt (25) is de secretaris van Groen Temse. Hij is een enthousiaste leerkracht geschiedenis en techniek in Sint Niklaas. Hij geeft les in het buitengewoon onderwijs in Sint-Niklaas. Deze geboren Temsenaar werd geïnspireerd door Kristof Calvo en zette een paar jaren geleden de stap naar Groen Temse.

6. Channa Cattoir is een 21 jaar jonge studente moraalwetenschappen aan de UGent en het jongste kernlid van Groen Temse. Ze is opgegroeid in Tielrode en is sportief, milieubewust en geboeid door politiek. De toekomst van Tielrode en bij uitbreiding Temse en de hele wereld, ligt haar nauw aan het hart.

7. Astrid Martens (64) is met pensioen maar niet op rust. Ze woont in Tielrode en is actief bij het Burgerinitiatief Roomacker en bij milieuwerkgroep Ons Streven. Ecologie en Klimaatverandering zijn haar aandachtspunten.

8. Herman Van Meervenne (55) is co-voorzitter van Groen Temse en houdt zich vooral bezig met de interne werking van onze partij. Herman is sociaal werker in Pegode vzw, een netwerkorganisatie die mensen met een beperking ondersteunt. Hij zet zich in voor Groen vanuit de overtuiging dat, wil onze samenleving een toekomst hebben, deze niet alleen duurzaam en ecologisch zal moeten zijn, maar ook open en inclusief. En Groen is de enige politieke partij die deze waarden combineert.

9. Mireille Van Luyck (55) is onze penningmeester. Ze is psychiatrische verpleegkundige en actief in het Burgerinitiatief Roomacker.

10. Joris Goossens (55) is boswachter bij het Agentschap voor Natuur en Bos. Hij was actief in het burgerinitiatief rond het RUP steenbakkerij Steendorp en in de Ouderraad van de lagere school in Steendorp.

11. Sammy Brijs (28) is Steendorpenaar in hart en ziel. Hij is operator in een bedrijf voor landbouwfolies. Hij is vrijwilliger bij de paddenoverzet en bij Schoon Volk van MIWA. Hij houdt ervan te helpen waar hij kan.

Lijstduwer Nicole Van der Vieren (56) was gemeenteraadslid van 2000 tot 2012. Ze is huisvrouw en actief in het Wijkcomité Hollebeek. In de GECORO (Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Ordening) vertegenwoordigt ze de natuur-en milieuverenigingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *