Het Passantenhuis en Paletrock Elversele laureaten All-Time-Azijnzekerprijs en Azijnpisserkesprijs

TEMSE/ELVERSELE – Jong CD&V Temse reikte voor de laatste keer de Azijnzekerprijs uit. “We kunnen niet blijven vissen in dezelfde vijver. We gaan een nieuw concept uitwerken”, aldus Kristof Van Royen. “Daarom besloten we om in schoonheid te eindigen en een all-time winnaar te kiezen uit alle winnaars die de Azijnzekerprijs ooit kende”. Het Passantenhuis kreeg de meeste stemmen en werd winnaar. Het laatste Azijnpisserke ging naar de organisatie van Paletrock in Elversele.

Jong-CD&V Temse reikte jaarlijks de Azijnzekerprijs en de Azijnpisserkesprijs uit aan een zeer verdienstelijke figuur/instantie resp. een jongeren/organisatie van het voorbij jaar. Bogend op een jarenlang palmares oordeelden de jongeren dat het ogenblik gekomen was om per prijs een Algemene Laureaat aan te duiden, te verkiezen uit de bekroonden van de voorbije jaren.

“De Azijnzekerprijs werd 26 jaar geleden voor het eerst uitgereikt en ging toen naar de gemeentelijke Jeugdraad”, vertelt Nicola De Cock, voorzitter van Jong CD&V Temse. “Nu evenveel jaren later is het de meest begeerde prijs die men als vereniging of individu in Temse kon verdienen.”

De uitreiking werd in een speciaal kleedje gestoken: t.g.v. de Zonnewende vond zij plaats aan het Natuurhuis in Steendorp. Meer dan 100 genodigden tekenden present.

CD&V-voorzitter Ingrid Deschepper feliciteerde de vernieuwde ploeg van Jong-CD&V.

De bestuursleden van Jong-CD&V reikten om beurt de attenties uit aan de laureaten van de voorbije jaren. Algemeen laureaat werd Het Passantenhuis, dagverblijf (Oeverstraat 9), dat zorgbehoevende mensen uit hun sociaal isolement haalt en mantelzorgers ontlast van de permanente druk, zodat ook zij kunnen genieten van een welgekomen rustpauze.

Tweede werd UNIZO, derde Kaffee ’t Schrijverke. Laureaat van de Azijnpissserkesprijs werd Paletrock Elversele, één van de gezelligste festivals in het Waasland.

Meer foto’s van de uitreiking, klik hier

De organisatie van de Azijnzekerprijs en het Azijnpisserke samen met de winnaars

 

De organisatie van de verkiezing samen met de winnaars, laureaten, burgemeester en schepenen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *