Belgica komt niet naar Temse

TEMSE –  – Het schip Belgica zou op zaterdag 12 en zondag 13 september voor de zevende keer zijn deuren openen voor het publiek. Door technische problemen is het schip echter niet beschikbaar en valt het opendeurweekend in het water.

De Belgica, een oceanografisch onderzoeksschip, en Temse zijn onafscheidelijk met elkaar verbonden. Het schip, in 1984 gebouwd, is een van de laatste schepen dat op de Boelwerf gemaakt werd. De stad besloot ook peter te worden van het schip.

Eerder al stelde dit ‘kroonjuweel van de Boelwerf’ zijn deuren open. Dat gebeurde in 1986, 1989, 1993, 1996, 2005 en 2011. De belangstelling was altijd groot. Van binnen en van buiten Temse kwamen steevast duizenden geïnteresseerden een kijkje nemen. Op 12 en 13 september zou het schip voor de zevende keer aanmeren, maar technische problemen hebben daar nu een stokje voor gestoken.

‘Op 19 juli was er door een lek veel schade in de machinekamer’, zegt burgemeester Luc De Ryck (CD&V). ‘De herstellingswerken zullen ten vroegste klaar zijn begin oktober.’

Ook de expo over de Belgica, die dat weekend zou plaatsvinden, gaat niet door. ‘De bevelsoverdracht, waarbij elke twee jaar van commandant gewisseld wordt, gaat wel door op 11 september, zoals gepland’, maakt De Ryck nog duidelijk.

Bron: HNB

Een gedachte over “Belgica komt niet naar Temse”

  1. enige reactie de Belgica is in 1984 gebouwd en de werf is in faling gegaan in 1995 tussen die tijd werden er nog vele schepen gebouwd . dus was ze niet een van de laatste schepen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *