Jubileumeditie ‘De Zaat Raast’ wordt retro-totaalspektakel…

Zaterdag 15 augustus vindt voor de 10e  keer het oldtimerevent De Zaat Raast – Festival Of Sportscars plaats. Deze jubileumeditie wordt een waar retro-totaalspektakel.

De Zaat Raast 2015‘Deze  editie wordt opnieuw een uitzonderlijke dag voor liefhebbers van klassieke sportwagens’, aldus Danny Van Broeck. ‘ Enkel klassieke sportwagens ouder dan 1978 worden toegelaten. Er  zijn 150 wagens ingeschreven en we mogen dus meer dan ooit van een vol huis spreken.’

Een nieuwe schakel in de succesvolle ketting van De Zaat Raast-Festival of Sportcars is
De jules 6Groote Prijs Jules Deschepper’.

‘Dit is een retrowielertocht, géén wedstrijd, voor oude koersfietsen’, stelt de organisatie. ‘En met oude koersfietsen bedoelen wij: schakeling op de buis en zonder klikpedalen. De fietsers zijn uitgedost in retro-wielerkledij en hebben haar op hun benen.  We zijn zeer blij dat wij deze retrowielertocht mogen opdragen aan Jules Deschepper (°1906-+1988). (foto) Hij was één van Temses legendarische beroepsrenners, actief van 1927 tot 1932.’

De inschrijvingen voor deze retrowielertocht vinden plaats in Café bij Rita, op de Markt vanaf 10
uur. De start wordt gegeven om 11 uur. De organisatie gebeurt in samenwerking met WTC Jan Bogaertvrienden. Het is dan ook evident dat Jan Bogaert, Temses laatste beroepsrenner ook zal deelnemen aan deze tocht.’

Voor deze jubileumeditie pakt de organisatie groots uit.

‘We mogen spreken van een totaal retrospektakel op en rond de Markt van Temse’, besluit Van Broeck. ‘150 klassieke sportwagens, een retrowielertocht, 200 scooters, 8 retro foodtrucks en heel veel muziek, dans en ambiance met Radio Modern.
Wij zijn ervan overtuigd dat de unieke combinatie van al deze items voor een nooit geziene fifties –  en sixtiessfeer zal zorgen.’

Meer info: www.dezaatraast.be

De Zaat Raast en MM
‘De tiende editie van de Zaat Raast wordt een waar retro-totaalspektakel’, aldus Danny Van Broeck (vooraan links)

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *