Politieke beweging Tesamen deed aan ‘plogging’

TEMSE – Maandag 26 februari lanceert De SP-A fractie bij monde van fractieleider Bert Bauwelinck op de gemeenteraad het voorstel om als gemeente Temse toe te treden tot de ‘statiegeldalliantie‘ en gaat men ook voorstellen aan het gemeentebestuur om te onderhandelen met lokale winkeliers en marktkramers om wegwerpzakjes maximaal te vermijden.

Om het punt kracht bij te zetten gingen enkele leden van de nieuwe politieke beweging Tesamen zondag 25 februari TESAMEN in de vrieskou aan ‘plogging’ doen (jogging + ‘plocka upp’ – zwerfvuil oppakken). Dat is een Zweedse hype waarbij men al joggend zwerfvuil opruimt, die blijkbaar ook in ons land begint aan te slaan. Ondermeer Bert Bauwelinck en SP-A voorzitter Pascal De Dycker tesamen met enkele gelijkgestemden trokken hun loopspullen aan en gingen blikjes en plastic rotzooi van de dijken op de Zaat oprapen. Althans dat was toch de bedoeling.

“Langs het dijkpad langsheen de Zaat was er niet al te veel te vinden”, aldus Pascal De Dycker. “Wellicht omdat de vervuilers daar bespied kunnen worden vanuit de appartementen langs het dijkpad. Daarom trokken we naar de Schrijnstraat, de verbindingsweg tussen de Smesstraat en de Ruisstraat, een straat met heel weinig bewoning. En daar verzamelden we meer dan een zak vol rotzooi.”

Gemeenteraad maandag 26 februari 19.30 u. Gemeenteraadszaal AC De Zaat (6e verd.)  Iedereen welkom !!!

Meer foto’s, klik hier

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *