Toerisme Temse organiseerde nieuwjaarsreceptie voor de leden

TEMSE – Voor zowat 100 aanwezige leden organiseerde Toerisme Temse een nieuwjaarsreceptie. Het komende jaar zit het toeristisch seizoen volgestouwd met zowat 60 activiteiten en evenementen.

Rita Heerwegh, voorzitter van Toerisme Temse blikte terug op het voorbije jaar. “2017 was een schitterend jaar voor het toerisme in onze gemeente”, klonk het. Hierbij wil ik graag beklemtonen dat toerisme een weefsel is: het is geen geïsoleerd terrein, het heeft raakvlakken met heel wat domeinen, zoals cultuur, commerce, erfgoed, sport, folklore en sport.

De voorzitter stond ook stil bij het overlijden van belleman Gerard Vercauteren.

“Gerard was een belleman uit de duizend. Hij laat een enorme leemte na. We zijn hem blijvend dankbaar voor zijn inzet en bezieling, en zullen zijn nagedachtenis koesteren”, klonk het. “Onze gemeente bevestigde ook afgelopen jaar zijn reputatie als centrum van het Scheldetoerisme: over het hele jaar werden opnieuw om en bij de 25.000 boottoeristen geregistreerd. Ook de Durme is een niet te onderschatten troef. Aan het Durmeveer in Tielrode telde veerman Alin Poort ook nu weer ruim 40.000 passanten (40.504 om precies te zijn red.).

Op vlak van toerisme blijven het gemeentehuis en AC De Zaat grote trekpleisters.

“Onder de talrijke groepen die onze gemeente bezochten, nemen Chinese delegaties een plaats apart in.
Temse ging in september ook op handelsmissie naar China. Ook onze culinaire wandeling is een groot succes. We hebben er intussen tien georganiseerd en ontvangen uitsluitend enthousiaste reacties.”

Dé grote blikvanger komend seizoen is de opening van het VITA Scheldebad met een feestweekend op 1-2 september”, vertelde schepen van Toerisme Franky De Graeve (CD&V) “Iedereen is alvast op de werf uitgenodigd op 6 mei tijdens de Open Wervendag.

“Ook het overnachtingsaanbod in onze gemeente blijven we promoten”, aldus De Graeve. Dit jaar komen er twee nieuwe B&B’s bij in Tielrode: ‘Slapen met de ogen open’ en de kamers in de brouwerij VBDCK. In totaal zijn er in groot-Temse nu 3 hotels, 7 b&b’s en 4 locaties met gastenkamers of vakantiehuizen. Het blijft ook ons streefdoel om niet alleen dagjestoeristen naar Temse te lokken, maar ook verenigingen en groepen. Vorig jaar namen we deel aan twee toeristische beurzen voor groepsuitstappen – dit jaar deelname in Merelbeke. Dit werpt zijn vruchten af: vorig jaar stijging van aantal groepsaanvragen + bezoek aan Temse door OKRA-groepen uit Vlaamse randgemeenten (met meer dan 1 000 bezoekers) en ook uit Eernegem en Limburg

Het bestaand aanbod voor groepen wordt dit jaar uitgebreid met:
• City Voetbal, na City Golf – combinatie van voetbalspelen met degustatiemomenten
• Elektrisch treintje (Stiltetrein – Toon Pauwels): na het aanbod van een rondrit vanuit het centrum naar Steendorp nu ook naar Tielrode, rond de potpolder

Wat wordt in de nabije toekomst nog verwezenlijkt:
Afwerking Mobilhomeparking achter AC De Zaat – automaten en aansluitingen zijn reeds geleverd – worden over een maand geïnstalleerd (i.s.m. Eandis en Watergroep) – in april dit jaar: bezoek van de Vlaamse zwerfautoclub De Zwervers met 40 mobilhomes, en de afwerking van de heraanleg van de Wilfordkaai: groenzones en andere faciliteiten worden nog aangebracht.”

Meer foto’s, klik hier

Het bestuur van Toerisme Temse anno 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *