Erfgoedvereniging Op Stoapel bestaat 10 jaar

TEMSE – Op Stoapel, de erfgoedvereniging rond de Boelwerf viert dit jaar zijn tinnen jubileum. Tien jaar geleden op 31 mei 2008 kwamen enkele erfgoed enthousiastelingen samen in een vergaderzaaltje in AC De Zaat, met als doel om het rijke scheepsbouwverleden uit Temse niet verloren te laten gaan.
(lees verder onder de advertentie)

In 2018 kan men terugkijken op heel wat verwezenlijkingen. Dit jaar zal men vooral het herdenkingsjaar 2019 voorbereiden. Dan is het 25 jaar geleden dat de Boelwerf definitief de deuren sloot. Momenteel is men ook bezig om alle schepen die ooit gebouwd werden op de Boelwerf te archiveren.

Bezieler van dat project is Eddy Van Grevelinge. “Dankzij schenkingen en het zoeken via Google kon ik al zowat 960 schepen oplijsten’, klinkt het bij Van Grevelinge. “Ik heb er nog zowat 500 te gaan. De resultaten van dit titanenwerk wordt opgenomen in een publicatie die gepland wordt in het herdenkingsjaar.

Meer foto’s, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *