Opening Kaai 22 sluitstuk van renovatie Wilfordkaai

TEMSE – Met de opening van het nieuwe Kaai 22, door de Temsenaren in de volksmond al omgedoopt tot ‘het glazen huis’, is de vernieuwing van de Wilfordkaai een feit. De gerenoveerde kaai met een brede wandelboulevard beschikt over twee horecazaken, wat een extra toeristische troef moet betekenen. Kaai 22’ vormt het sluitstuk van de hele vernieuwing van de kaai, die de Scheldegemeente vanaf de lente nieuwe, toeristische impulsen moet geven.
Michael Wauters en Tony Nai openen volgende week Kaai 22

Taverne-restaurant Kaai 22 opent volgende week donderdag de deuren. Deze opening vormt meteen het sluitstuk van de grote renovatie van de Wilfordkaai, die door de Temsenaren op gemengde gevoelens werd onthaald. De grijze parking werd vervangen door een brede boulevard. Deze wandelstructuur ligt verhoogd, zodat er een mooi uitzicht is over de Schelde. De kaai moet Temse verfraaien en voor extra toeristische aantrekkingskracht zorgen.

Nogal wat Temsenaren hebben het moeilijk met de nieuwe parkings langs weerszijden van de boulevard omdat ze de parkeertarieven te duur vinden. Ook de beperkte groenvoorziening wordt op weinig gejuich onthaald. De twee horecazaken langs de boulevard vormen dan weer wel een troef. Daar is zaakvoerder Tony Nai van Kaai 22 van overtuigd. “Het is een toplocatie aan de oever van de Schelde, waarvan ik veel verwacht.”

2 Share or Not 2 Share

De zaakvoerder is vertrouwd met de gemeente want na hotel-restaurant De Sampan op de Markt is dit al zijn tweede horecazaak in Temse. Voor het dagelijkse beheer in Kaai 22 zal hij bijgestaan worden door Michael Wauters, al 22 jaar actief in de horeca. “Met het nieuwe Kaai 22 introduceren we het voor Temse nieuwe eetconcept ‘2 Share or Not To Share’. Bij de voorgerechten kun je met familie of vrienden de gerechten onder elkaar delen. En alles wat op onze kaart staat is huisgemaakt, tot zelfs de mayonaise”, gaat Nai verder.

‘Het glazen huis’ is ingericht met veel natuurlijke materialen, vooral hout. “Er zijn 60 zitplaatsen binnen en op ons terras kunnen 70 klanten vertoeven. Daarbij zal een deel van ons terras ingericht worden met speeltuigen voor de allerkleinsten. Tijdens de zomermaanden zullen we ook een ijskraam plaatsen voor de toeristen die flaneren op de promenade.”

(Bron: HN-GVA – GVH)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *