Open VLD laat Temse spreken

TEMSE – Naar aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen in oktober lanceert Open VLD een grootschalige inwonersenquête in groot-Temse, onder de titel: “Temse Spreekt’. Hierbij krijgen de inwoners per deelgemeente specifieke vragen voorgeschoteld. Open VLD is in Temse de voorbije jaren grondig verjongd en wil de gemeente nu echt de 21ste eeuw in loodsen.

“We willen met dit grootschalig onderzoek ‘Temse Spreekt’ graag weten wat de mening van de Temsenaar is”, aldus lokaal voorzitter Philippe Heyvaert. “We willen luisteren en in dialoog gaan met de burger. Er werd wel bewust gekozen om voor de verschillende deelgemeenten en Velle vijf varianten van de enquête uit te geven. Omdat elke deelgemeente zijn eigen aandachtspunten heeft en eigen antwoorden verdiend.”

“Met deze bevraging willen we de ideeën toetsen die leven bij de bevolking”, stelt fractieleider Wim Van Rossen. “Deze bevraging komt niet zomaar uit de lucht gevallen, maar het geeft ook de richting aan waarbij wij als partij belangrijke thema’s in zien die belangrijk zijn voor Temse. Daarbij willen we niet enkel toetsen of die thema’s door de bevolking worden gedragen maar ook de boodschap meegeven aan de inwoners dat we zelf al nagedacht hebben over specifieke aandachtspunten in de gemeente. De enquête zal trouwens een grote bron van inspiratie zijn voor ons programma voor de gemeenteraadsverkiezingen.”

Op vlak van veiligheid, mobiliteit en wonen & winkelen moet het volgens de liberalen een pak beter in Temse. Daarbij wil men de gemeente definitief de 21ste eeuw in loodsen.

“We willen dat ondermeer doen met een modern communicatief bestuur”, aldus Heidi Bauer. “Waarbij de inwoners inspraak hebben en mee aan de beleidstafel kunnen zitten om voor hen belangrijke thema’s op tafel te kunnen leggen. Ook de renovatie van de centrumkern, Kouterstraat, Akkerstraat en Schoolstraat en de sites van De Pelikaan en het ISA moeten voor ons breekijzers om dat ganse centrum te renoveren.”

Daarbij is voor de partij ook de realisatie van een lussenplan in het centrum een belangrijk aandachtspunt.

De enquête kan schriftelijk of digitaal ingevuld worden via www.temsespreekt.be.
Half januari stelt de partij zijn lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen voor.
Begin maart gaan de mandatarissen van Open VLD op café in alle deelgemeenten om met de inwoners in dialoog te gaan.

Open VLD wil Temse ‘definitief de 21ste eeuw in loodsen’. vlnr.: Emre Öz, Wim Van Rossen, Heidi Bauer, Bart Van Geyt, Gert Poppe, Karin Deschuttere-Van Hyfte, VZ Philippe Heyvaert, Wim Riské en Herbetrt Felix

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *