Hoofdcommissaris Antoine Van Hove neemt na 40 jaar afscheid van de politie

TEMSE – Op vrijdag 27 oktober nam Antoine Van Hove, 70 jaar oud, na 40 jaar afscheid van de politie en de gemeente. Elk vanuit hun eigen invalshoek verwoordden burgemeester Luc De Ryck en gemeentesecretaris Nele De Cleen de grote waardering en erkentelijkheid van de gemeenschap.
Antoine Van Hove met burgemeester Luc De Ryck

Antoine Van Hove (°Elversele, 6 oktober 1947) is het prototype van de selfmade man. Hij verliet de schoolbanken van het V.T.I. in Temse op 16-jarige leeftijd en werd werkzaam bij F.M.C. in Sint-Niklaas. 14 jaar later trad hij toe tot het politiekorps van Temse. Hij volgde diverse opleidingen, in 1989 bekroond met het diploma van licentiaat Criminologie (RUGent). Zijn studies leidden tot meerdere promoties, met als orgelpunt zijn benoeming tot commissaris van Temse in 1994. Toen de politiehervorming van start ging (2002) en Temse één zone vormde met Kruibeke, werd hij hoofdcommissaris.

Antoine Van Hove was de allereerste ambtenaar in ons land, die gebruik maakte van de mogelijkheid om langer dan 65 jaar te werken.
Hij is ook gekend als sportman. Hij speelde als doelman o.a. in de hoogste nationale afdeling met SK Beveren, aan de zijde van Jean-Marie Pfaff. Hij maakt nog altijd deel uit van het markante wielergezelschap De Marmotten, met wie hij jaarlijks de beroemdste cols van de Ronde van Frankrijk beklimt.

Antoine Van Hove werd tijdens de huldiging o.m. geprezen voor zijn totaalinzet, gedrevenheid, grondige dossierkennis, loyauteit en sociale reflex.

Groepsfoto bij het afscheid

 

Antoine Van Hove met De Marmotten, met wie hij jaarlijks de beroemde cols van de Ronde van Frankrijk beklimt. V.l.n.r. Jef Vermeiren, Erik Westerlinck, Antoine Van Hove, Luc De Ryck, Jacky Van Geeteruyen en Lajos Van Peteghem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *