“Het juridisch advies dat we hebben ingewonnen valt onder het beroepsgeheim”

Schepencollege wil consctructieve dialoog opstarten in dossier Roomacker
TEMSE – Tijdens de gemeenteraad van oktober waren er bij de aanvullende agenda zowel van meerderheid als oppositie heel wat vragen over hoe het nu verder moet met het dossier van verkaveling Roomacker in Tielrode. Binnenkort wil het schepencollege in dialoog gaan met de grondontwikkelaar en het burgerinitiatief.

Voor de zomer besliste het schepencollege om de verkavelingsaanvraag voor de inplanting van 116 woningen op de Roomacker in Tielrode rechtstreeks te weigeren. De negatieve beslissing was voornamelijk ingegeven door de bezwaren met betrekking tot de mobiliteit: het wegentracé en het wegendossier.
Tijdens de gemeenteraad van oktober waren er heel wat punten op aanvraag over het dossier.

Zo vroegen bij de meerderheid raadsleden Anne Boeykens en Roger Troubleyn (beiden CD&V) zich in een gezamelijk punt af: ‘Wat nu met de Roomacker ?’. Ook Tinneke Van Britsom (N-VA) vroeg een update in het dossier. Daarnaast waren er ook heel wat vragen bij de oppositie. Bert Bauwelinck (SP-A) en Raf Catthoor (Groen) hadden vragen over ondermeer de planschade in het dossier. Terwijl raadslid Wim Van Rossen (Open VLD) een stand van zaken vroeg.

Omdat er zoveel vragen waren over het dossier van de Roomacker werd voor aanvang van de punten op aanvraag de zitting een kwartier geschorst. Daarbij werden de leden die een punt over Roomacker indienden gevraagd samen met ondermeer de voorzitter van de gemeenteraad Koen De Jonghe (N-VA), en schepen van Ruimtelijke Ordening Eddie Van der Vieren (CD&V) even samen te zitten in één van de vergaderzalen van AC De Zaat een verdieping lager.

Daarna konden de gemeenteraadsleden gewoon hun punt inleiden.

Het antwoord van de bevoegde schepen van Ruimtelijke Ordening, Eddie Van der Vieren op de vele vragen was duidelijk:

“Net zoals in het dossier van de steenbakkerij in Steendorp moeten we ook in dit dossier praten, aan tafel zitten, discusieren en overleggen”, vertelde Van der Vieren. “Dat is dan ook de bedoeling van het schepencollege. Daarom zullen we binnenkort samen zitten met de eigenaars/ontwikkelaars en verantwoordelijken van het burgerinitiatief. In eerste instantie waarschijnlijk apart, daarna mogelijk samen rond de tafel. Rond dit dossier gaan we uitzonderlijk, ik heb het nog niet meegemaakt, op 15 november een besloten zitting organiseren voor de gemeenteraadsleden. Tot dit antwoord moet ik mij nu beperken maar de secretaris zal vertellen waarom dit zo moet.”

“Zoals schepen Van der Vieren net vertelde heeft het college besloten in dialoog te gaan met de grondontwikkelaar en het burgerinitiatief”, klonk het bij secretaris Nele De Cleen. “En om die dialoog maximale kansen te geven is het zo dat we die gesprekken binnenkort inderdaad gaan voeren. Daarbij is het zo dat het juridisch advies dat we hebben ingewonnen binnen het dossier onder het beroepsgeheim valt. Dit binnen de relatie client en advocaat. Daarom zal dit strikt vertrouwelijk behandeld worden en zal er op 15 november een wergvergadering georganiseerd worden voor de raadsleden. Daar zal dan het dossier wordt toegelicht maar wordt de raadsleden wel gevraagd de geheimhouding te respecteren om de constructieve dialoog niet in gevaar te brengen.”

Wordt dus vervolgd…

Een gedachte over ““Het juridisch advies dat we hebben ingewonnen valt onder het beroepsgeheim””

  1. en wat zal er gebeuren met al deze dossiers NA de gemeenteraadsverkiezingen? zal er dan nog rekening gehouden met de publieke opinie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *