Geslaagde Jobdate voor jongeren in Temse

Werkgevers en jongeren ontmoeten elkaar op de Jobdate na voorbereidende workshops voor de werkgevers en jongeren

TEMSE – Gemeente Temse heeft het label ‘kindvriendelijke gemeente’ en wil in dit kader ook jongeren ondersteunen die de overgang naar volwassenheid maken. Werk hebben kan hierbij belangrijk zijn. Op dit moment zijn er ongeveer 100 jongeren in Temse effectief werkzoekend. Traditioneel zijn deze jongeren moeilijk te bereiken en daarom is de gemeente Temse samen met een aantal partners op zoek gegaan naar een ander concept om jongeren aan te spreken.

Dit samen met enkele partners:

SBS Skill Builders: Begeleiden intensief jongeren in hun zoektocht naar werk
Vormingsfonds voor Uitzendkrachten: hebben onlangs de app Test Your Selfie gelanceerd
VDAB

Het vernieuwende is dat vooraf zowel de werkgevers als de jongeren voorbereidende workshops hebben gekregen. Tijdens ontbijtsessie van de werkgevers werd benadrukt dat functies ook aan personen kunnen aangepast worden ( jobcarving en jobcrafting) en ging veel aandacht naar opleidingsmogelijkheden en tewerkstellingsmaatregelen.

De workshops voor de jongeren waren in een informele sfeer in het jeugdhuis JOC De Nartist. Aan hoge tafeltjes en met een drankje werden er oefeningen gedaan en in kleine groepjes om te zoeken wat je wil en te ontdekken wat werkgevers in de praktijk verwachten.

Op donderdagnamiddag 12 oktober ging uiteindelijk de Jobdate door in het JOC De Nartist.
17 werkgevers en een 45 tal jongeren ontmoeten elkaar.

“Werkgevers gaven aan dat de jongeren die aan de voorbereidende workshop deelnamen, heel opvallend goed voorbereid waren en een relaxte en goede indruk maakten”, aldus schepen Hugo Maes. “Het feit dat ze een CV bij hadden werd positief ervaren. Zelfs een jongere die eerder bij het poetsbureau gesolliciteerd had en niet geselecteerd was doordat ze op het gesprek een slechte indruk maakte heeft nu terug gesolliciteerd en deed het gesprek wel goed en is uitgenodigd voor de volgende ronde.

De aanwezige interimkantoren gaven aan dat dit één van de beurzen was waarop ze zoveel goede kandidaten op korte tijd gezien hebben. Ze waren zeer tevreden en hebben allemaal afspraken gemaakt met kandidaten.”

Er is zeer veel nood aan technische profielen in Temse en er moet nagedacht worden hoe we de kloof tussen vraag en aanbod op dit vlak kunnen verkleinen. een werkgever suggereerde bedrijfsbezoeken met jongeren vanuit VDAB.

Werkzoekenden en werkgevers vonden elkaar tijdens de jobdate in JOC De Nartist

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *