N41 in Elversele vanaf 16 oktober onderbroken

ELVERSELE – Op maandag 16 oktober start de laatste fase van de werken aan de N41 in Temse tussen Steenweg Hulst-Lessen (Kettermuit) en de tunnel aan de Dorpstraat (Duivenhoek). Aangezien de aannemer op de N41 zelf werkt, gaat de weg gedurende drie weken dicht. Doorgaand verkeer rijdt om via Waasmunster, Hamme en Dendermonde. Waterwegen en Zeekanaal nv (WenZ) maakt van de gelegenheid gebruik om ook werken uit te voeren.

Laatste fase: heraanleg van de N41
In de laatste fase sluit de aannemer de nieuwe ventwegen aan op de N41. Hij werkt ook verder aan de verharding van de N41, de afwerking van de fietstunnel en de bermen (aanplanting van bomen). Tegelijkertijd legt Waterwegen en Zeekanaal nv nieuwe kokers onder de N41 aan tussen rotonde Duivenhoek en de Durmebrug. De kokers zullen de ontpolderingsgebieden “Klein Broek” en “Groot Broek” met elkaar verbinden.

Hoe rijdt het verkeer vanaf 16 oktober?
De N41 wordt op twee plaatsen volledig onderbroken, namelijk ter hoogte van de aansluiting van de ventwegen op de N41, ten zuiden van kruispunt N41 – Steenweg Hulst-Lessen – Kettermuitstraat én ten noorden van Durmebrug. Doorgaand verkeer rijdt in beide richtingen om via het op- en afrittencomplex van de E17 in Waasmunster en via de N446 en Hamme naar Dendermonde.

De ventwegen zijn beschikbaar voor plaatselijk verkeer en worden ontsloten via de rotonde in Elversele. Lokaal verkeer van en naar de Dorpstraat en de Legen Heirweg rijdt om via Hogenakkerstraat of via Waasmunster.

Fietsers kunnen in beide richtingen het fietspad langs de westelijke ventweg gebruiken en rijden aan de Durme om via de Mirabrug. Ook de bussen van de Lijn rijden om vanaf de rotonde.

Afstemming met werkzaamheden WenZ
Tegelijkertijd met de laatste fase van de werken N41 zal Waterwegen en Zeekanaal dwars onder de N41 (tussen rotonde Duivenhoek en de Durmebrug) kokers aanleggen, die de ontpolderingsgebieden “Klein Broek” en “Groot Broek” met elkaar verbinden. De N41 wordt ook hier volledig onderbroken. Om de hinder te beperken, vinden beide werken samen plaats.

Facelift van de Nieuwe Steenweg
Sinds mei vorig jaar is AWV bezig met de grondige heraanleg van de N41. Naast de N41 zijn twee parallelle wegen of ventwegen aangelegd. Zo wordt het lokale verkeer van het doorgaande verkeer op de N41 gescheiden. Dat is veiliger omdat gevaarlijke linksafbewegingen straks verleden tijd zijn. Het maakt de N41 ook vlotter voor doorgaand verkeer. Veilig fietsen kan op het dubbelrichtingsfietspad langs beide ventwegen en via de nieuwe fietstunnel.

Alle info over het project N41 in Temse staat op www.wegenenverkeer.be/Temse.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *