Afvalintercommunale Miwa blijft ook de komende jaren bestaan

SINT-NIKLAAS – Op dinsdag 19 september verlengde de Buitengewone Algemene Vergadering de bestaansduur van de afvalintercommunale Midden-Waasland, MIWA, tot eind 2035. Ook Temse maakt deel uit van dit samenwerkingsverband.

Volgens het Decreet Intergemeentelijke Samenwerking hebben intergemeentelijke samenwerkingsverbanden een bestaansduur van maximaal 18 jaar. In dat kader moesten de vennoten van MIWA (Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse en Waasmunster) voor eind dit jaar een beslissing nemen over het voortbestaan van de vereniging.

De Raad van Bestuur heeft zich de afgelopen maanden intensief gebogen over dit dossier en finaal een voorstel overgemaakt aan de diverse gemeentebesturen. Alle huidige vennoten van MIWA hebben de verlenging van de afvalintercommunale met grote meerderheid goedgekeurd, zodat de continuïteit van de dienstverlening ook gewaarborgd blijft in de komende jaren. Het onderliggende ondernemingsplan kan dan ook onverkort worden uitgevoerd, met de uitbouw van het recyclagepark in de Vlyminckshoek in Sint-Niklaas en de invoering van diftar huis-aan-huis voor restafval als belangrijkste mijlpalen.

In de nieuwe statuten staat onder meer ingeschreven dat MIWA bestuurd zal worden door een afgeslankte Raad van Bestuur (9 bestuurders), en een Directiecomité waarin – naast het management – nog drie mandatarissen zullen zetelen. De genomen beslissingen betekenen uiteraard ook goed nieuws voor de 45 medewerkers van MIWA, en enkele tientallen medewerkers van derden die dagdagelijks ingezet worden om de dienstverlening te helpen verzekeren. Algemeen directeur Sven Peeters reageert alvast verheugd: “Deze verlenging geeft ons stabiliteit op lange termijn en is tegelijk een solide basis voor nieuwe initiatieven.”.

MIWA is de afvalintercommunale voor de regio Midden-Waasland (Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse en Waasmunster), samen meer dan 152.000 inwoners. MIWA staat in voor de afvalinzameling aan huis, de uitbating van de recyclageparken en de sensibilisering rond afval.

De aanwezige leden van de Raad van Bestuur en leden van de Algemene Vergadering van MIWA met ondermeer staand rechts schepen Franky De Graeve (CD&V) en staand links schepen Geert Vandersickel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *