KSV Temse vierde feest

KSV Temse is 70 jaar jong en dat werd gevierd met een eetfestijn en een schlager – en artiestenparade.

KSV werd oficieel boven de doopvont gehouden door een fusie van Koninklijke Voetbalclub Temsica (stamnr. 807) en Temsche Sportkring (stamnr. 501).

De fusiegesprekken op 22 juli 1945 vonden plaats in café Nova op de markt, vandaag bekend als ‘Het Vermoeden’.

Er wordt geopteerd voor de clubnaam KSV Temse. Over het feit of de “K” stond voor katholieke of Koninklijke is er vandaag nog altijd geen duidelijkheid. KSV Temse kreeg 4297 als stamnummer bij de KBVB toegewezen.

Uit de oorspronkelijke kleuren van de fusieclubs werden de huidige kleuren, blauw en wit, gekozen. Om te starten in de competitie van 1945-1946 telde de club in totaal zes elftallen: een eerste elftal dat uitkwam in tweede provinciale, twee reserveploegen, één junioreselftal en twee scholierenteams.

Op vrijdag 5 juni 2015 zet KSV Temse definitief een punt achter een historisch seizoen. Dit met een eetfestijn en de eerste Schlager & Vedettenparade, met als topact Garry Hagger.

Meer foto’s, klik hier
Filmpje volgt…

Het bestuur van KSV Temse anno 2015 vlnr.: algemeen manager Alain Vereecken, secretaris Patrick Claus, Paula De Cauwer, ondervoorzitter Etienne Van De Walle, Commercieel manager Hugo Mees, en voorzitter Wilfiried De Witte.
Het bestuur van KSV Temse anno 2015 vlnr.: algemeen manager Alain Vereecken, secretaris Patrick Claus, Paula De Cauwer, ondervoorzitter Etienne Van De Walle, Commercieel manager Hugo Mees, en voorzitter Wilfiried De Witte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *