Boek De Burcht en het Kasteel van Temse voorgesteld

Op vrijdag 5 juni werd, in de feestzaal van het gemeentehuis, het luxeboek ‘De Burcht en het Kasteel van Temse’ voorgesteld,

een uitgave van de beheerraad van het Gemeentemuseum. Auteur is historicus Kristof Papin, met bijdragen van Marc Boel, Dirk Spiessens, Catharine Poort en Louis De Koninck.

De cover van het boek
De cover van het boek

‘De uitgave van het boek was vijf jaar geleden nog een droom maar we zijn fier dat we het nu kunnen aanbieden’, aldus Romain Van Hautekerke, voorzitter van de beheerraad van het gemeentemuseum.

‘Dankzij de uitgave van dit majestueuze boek is de Burcht en het kasteel van Temse een vervaagde herinnering die opnieuw komt bovendrijven’, schetste Jozef Dauwe,  gedeputeerde Cultuur van de provincie Oost-Vlaanderen.  ‘Want de herinnering was bij vele Temsenaars weggedeemsterd. Dankzij dit boek wordt de verdwenen geschiedenis weer tot leven gebracht.’

Het boek, De Burcht en het Kasteel van Temse, kost 50 euro en is verkrijgbaar tijdens werkdagen in het toeristisch infokantoor op de Markt en in het Gemeentemuseum in de Kasteelstraat 16 tijdens de weekends.

De verschijning van het boek gaat gepaard met een gelijknamige tentoonstelling in het Gemeentemuseum.De zomerexpo ‘Burcht en Kasteel van Temse’ is te bezoeken van 6 juni t.e.m. 27 september.

Gemeentemuseum, Kasteelstraat 16
Openingsuren: za van 14-18 u., zo van 10-12 u. en 14-18 u.

Voor meer info kan men ook terecht op de Facebookpagina: ‘De burcht en het kasteel van Temse’

Meer foto’s, klik hier

Voorstelling Boek De Burcht en het Kasteel van temse 2015

Burgemeester Luc De Ryck samen met gastsprekers, leden van de beheerraad van het Gemeentemuseum, medewerkers van het boek, leden van het schepencollege en gemeenteraad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *