Buizen, een autoband en een hoogspanningspyloon: Ludo maakte van zijn tuin een topattractie voor zijn kleinkinderen

STEENDORP – Waarom zou je elders gaan minigolfen als je zelf een stuk grond hebt achter je tuin? Het was een bedenking die Ludo Tindemans zichzelf maakte terwijl hij tijdens een uitstap een balletje probeerde te putten. “Ik ben toen zelf naar een doe-het-zelfzaak getrokken en heb daar wat boordstenen, cement, dolomiet en kunstgras besteld”, legt hij uit.

“Grote kosten heb ik bij de aanleg niet gemaakt, maar ik heb er wel veel tijd in gestoken. Ook de hindernissen heb ik zelf bedacht.”
Ludo Tindemans

Ongeveer een jaar later kunnen de tien kleinkinderen zich uitleven op de twaalf holes met zelfbedachte hindernissen. “Vorige week hebben we hier een verjaardagsfeestje georganiseerd met klasgenootjes van een kleindochter. Die vinden het natuurlijk super en het is eens iets anders dan een klassiek verjaardagsfeestje. Het is echter niet de bedoeling dat iedereen hier zomaar komt golfen, want daar zijn we niet op berekend.”

Grasmachine

Hij mag zichzelf dan wel niet als ervaren golfer beschouwen, toch klaart Ludo het twaalf holes tellende parcours in een goeie twintig minuten. Zijn kleinkinderen hebben voorlopig nog iets meer tijd nodig.

“Je moet ook wat geluk hebben bij enkele hindernissen. Onder meer een autoband, enkele buizen en ook de steunpilaar van de hoogspanningspyloon heb ik verwerkt in het parcours.”

Vroeger stonden er paarden op het veldje, maar toen die verhuisden bleef het terrein verwaarloosd achter. “Het is ook heel moeilijk te onderhouden omdat de pyloon en de onderhoudskast erin staan. Je moet veel draaien en keren met je grasmachine, iets waar ik met het golfterrein geen last meer van heb.”

Of er nog uitbreidingsplannen zijn? “Voorlopig is het welletjes geweest, al kan het natuurlijk altijd dat ik toch nog een extra hindernis bedenk”, lacht Ludo.

Bron + foto:HN/GVA – Mattias Goossens

Minigolf Steendorp_2017
De minigolf is erg populair bij de kleinkinderen van Ludo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *