Recreatieve jogging voor goed doel rond de potpolder

TIELRODE – In Tielrode organiseerde CM Waas en Dender vrijdag 17 maart een ‘Avondloop voor Guinee’. Dat is een run voor het goede doel, voor recreatieve joggers, rond de potpolder. Naast de Kidsrun die, wellicht door het koude weer, slechts 4 inschrijvingen had, waren er 203 volwassen deelnemers.
Met de opbrengst van rond de 1400 euro, zal men twee computers financieren voor Dynamic Mutualiste (DynaM) in Guinee.
Avondloop_Guinee_2017_Kidsrun
Slechts 4 moedige kids trotseerden het koude weer

Sinds 2004 ondersteunt CM Waas en Dender DynaM in Guinee. DynaM is een betrouwbare partner die zich inzet om in Guinee ziekenfondskernen op te richten en te begeleiden. Zij doen dit met slechts één doel voor ogen: een betaalbare en kwalitatieve gezondheidszorg uitbouwen met betrokkenheid van de inwoners.

In 2016 bond DynaM de strijd aan tegen de verspreiding van het dodelijke ebolavirus met een sensibiliserings- en preventieproject in de streek rond Mamou. Het preventieproject tegen ebola en andere besmettelijke ziekten draait vooral rond een goede en volgehouden hygiëne. De opbrengst van deze jogging gaat integraal naar de verderzetting van dit project.

 

Avondloop_Guinee_2017_volwassenen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *