Eveline Claus officieel aangesteld als prins carnaval 2017 in Temse

Voorzitter carnavalcomité Steendorp doet oproep aan gemeentebestuur om confettiverbod tijdens kindercarnaval terug te draaien

TEMSE – Zaterdag 11 februari werd prins carnaval Eveline I en haar erejonkers Wouter en Polle in de centrumgemeente officieel aangesteld.
Voor een goed gevulde feestzaal van het gemeentehuis verliep alles volgens een vastgelegd protocol.

DSC_1796
Volgens de voorzitter van carnavalscomité Steendorp is de confetti maar tijdens een bepaalde dag bruikbaar

Vooraf kwam de voorzitter van carnavalcomité Steendorp, Marc Ost wel even aan het woord naar aanleiding van de recente perikelen rond het confettiverbod tijdens kindercarnaval.
Hij riep burgemeester en schepenen op om dit verbod terug te draaien, omdat kindercarnaval zonder confetti is als een café zonder bier. Waarop hij de beleidsmakers een zakje confetti overhandigde dat volgens de voorzitter enkel kan of mag gebruikt worden tijdens het kindercarnaval in Steendorp op 24 februari. Burgemeester Luc De Ryck reageerde dat ze de vraag gaan bekijken tijdens het eerstvolgende schepencollege op maandag 13 februari.

Met de aanstelling van de prins carnaval van Temse is de aftelling naar het carnaval 2017 in Temse en de deelgemeenten begonnen. Het weekend van 25 februari mag men in Steendorp en Tielrode de spits afbijten. Elversele viert carnaval het weekend van 5 maart. Temse is in de ban van het carnaval tijdens het weekend van 18 maart.

Meer foto’s, klik hier

Aanstelling Prins Eveveline I 2017 Temse_01
Eveline Claus is baas over Temse carnaval samen met erejonkers Wouter en Polle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *