Temse gaat strijd aan met zwerfvuil.

Bevoegde schepen doet oproep naar bewoners om zwerfvuil op te ruimen

Temse wordt de laatste jaren, net als tal van andere steden en gemeenten, geconfronteerd met een merkbare aanzienlijke toename van sluikstorten, zwerfvuil, hondenpoep en afvalstoffen die op verkeerde tijdstippen worden buitengeplaatst.

Schepen van Leefmilieu Franky De Graeve (CD&V)
Schepen van Milieu Franky De Graeve (CD&V)

Op initiatief van schepen Franky De Graeve (CD&V), schepen van Leefmilieu, heeft het gemeentebestuur een duurzaam project uitgebouwd rond afval- en sluikstortpreventie met de bedoeling de lokale bevolking aan te zetten tot het opruimen van afval en het rein houden van de leefomgeving met het oog op een aangename en propere gemeente.

De personeelsleden van de gemeentelijke Milieudienst zullen een stevig tandje bijsteken om het openbaar domein rein te houden door onder meer het uitwerken van een gemeentelijk veegplan’, stelt Franky De Graeve. ‘met diverse straatcontroles en een uitgebreid actieprogramma gekoppeld aan allerhande afvalfracties.

De arbeiders van de milieuploeg zullen vanaf heden herkenbaar zijn aan hun nieuwe werkoutfit met daarop een speciaal hiertoe ontworpen logo met slogan.

‘Dit logo met slogan werd eveneens aangebracht op alle voertuigen en machines van de Milieudienst en wordt als ‘eyecatcher’ gebruikt in alle publicaties, folders, strooiformulieren, persartikels… die kaderen in de netheidacties’, weet De Graeve.

De netheidscampagne, met een uitgebreid actieprogramma, stelt tot doel de inwoners van Temse bewust te maken om de gemeente proper en aangenaam te houden en wordt opgebouwd op basis van 3 belangrijke pijlers, namelijk preventie (sensibilisatie en educatie), curatief werken (opruimen en reinigen) en tenslotte repressief handelen (handhaving in samenwerking met de lokale politie).

Naast de lokale politie worden ook de intercommunale MiWa, de Bouwmaatschappij van Temse en verschillende gemeentediensten nauw betrokken in dit project.

De netheidscampagne (met een uitgebreid actieprogramma) stelt tot doel de inwoners van Temse bewust te maken om de gemeente proper en aangenaam te houden en wordt opgebouwd op basis van 3 belangrijke pijlers, namelijk preventie (sensibilisatie en educatie), curatief werken (opruimen en reinigen) en tenslotte repressief handelen (handhaving in samenwerking met de lokale politie).

Naast de lokale politie worden ook de intercommunale MiWa, de Bouwmaatschappij van Temse en verschillende gemeentediensten nauw betrokken in dit project.

Voor het repressieve luik zal het Gemeentebestuur op korte termijn een mobiele camera aankopen teneinde deze in te schakelen om o.m. sluikstorters op heterdaad te betrappen. Dit draadloos toestel is in staat om op alle plaatsen van het grondgebied van Temse (landelijke-, natuur- en poldergebieden…) beelden te registreren en onmiddellijk door te sturen naar de Milieudienst en de lokale politie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *