Jonge ondernemers blazen nieuwe wind in lokale Unizo afdeling

TEMSE – Met de aanstelling van een nieuw en verjongd bestuur waait er een nieuwe wind door Unizo afdeling Temse. Zo werd het bestuur uitgebreid met een aantal nieuwe krachten die zich niet enkel situeren in de winkelbranche. Ook een aantal ondernemers uit de bedrijfswereld en vrije beroepen sloten zich aan bij de lokale afdeling.

Zo ondermeer Liesbeth Van Raemdonck (23) van Remico en VRD, Stijn Schets (25) van The Office’ers, Charlotte Cooman (25) van Cristal Carwash, Alexander Heyman (27) van Heyman Reference en Heyro, Boekhouder Johan Nees (34), Stijn Teugels (35) van Landmeetkunde & Expertisebureau Teugels, Schilder Frederik Poschet (36) en apotheker Peter Servotte (48).

De afdeling Temse is al jaren de actieve belangenvereniging voor handelaars, vrije beroepen en KMO’s in Temse. De vinger aan de lokale pols houden en gericht anticiperen zijn de UNIZO-tools om ondernemers doelgericht te vertegenwoordigen. Met de actuele instroom van jonge ondernemers kan de afdeling Temse beroep doen op een groep dynamische bestuurders. Een evenwichtige mix naar leeftijd en beroepsactiviteit.

“We zaten met een te kleine groep om het programma uit te voeren dat we wensten”, aldus woordvoerder Patrick Michiels. “Daarom zijn wij, Ikzelf, Bart Thierens en Gert Horio gaan uitkijken om een aantal jonge ondernemers aan te trekken. Daaruit bleek dat die jonge ondernemers met specifieke noden en vragen zitten. En omdat we met gelijkgestemden te maken hadden was er de drang om daar samen iets aan te doen. En dat was de eicel die wij bij Unizo Temse enkel nog moesten bevruchten. En zo hebben wij nu een een bestuur van 16 mensen dat zeer evenwichtig verdeeld is. Er is daardoor nu ook diversiteit in ons bestuur en er zullen weinig afdelingen zijn waar de puzzelstukjes zo goed in elkaar vallen. . Want waar we vroeger bekend waren als de zelfstandigenvereniging van de winkeliers hebben we nu onze horizon verruimt naar de KMO’s.”

“Heel wat Unizo afdelingen zijn nu jaloers op de uitbreiding van ons bestuur met al die jonge ondernemers”, weet Gert Horio van Beo Bank Temse. “We gingen van een bestuur van 7 naar 16. We deden dat enkel door die mensen te engageren en wie zich geroepen voelde was welkom.”

Ook de komende jaren wil men de vinger aan de pols houden voor de ondernemers in Temse.
Zo is er ondermeer regelmatig overleg met Freddy Verbeke, schepen van ruimtelijke ordening en Bart Casier, directeur van Interwaas met betrekking tot de bestemming van de voormalige ISA-site.

De eerste activiteit die het nieuwe bestuur organiseerde was een After Work Party in een Car-Wash bedrijf. Men deed meteen ook een oproep naar andere zelfstandigen organisaties in Temse, zoals Ondernemend Temse en Markant, om voor bepaalde thema’s in de gemeente samen te werken.

het bestuur van Ondernemend Temse staat daar niet weigerachtig tegenover.

“Als Ondernemend Temse willen wij lokaal onze rol vervullen, in dialoog, politiek neutraal en met een open geest tot samenwerking met eenieder”, aldus Philippe Van Robaeys. “Sinds 2014 overlegt Ondernemend Temse vzw met de TTS Ondernemersclub en de Gemeente Temse om lokale thema’s, gelieerd aan ‘ondernemen’, aan te kaarten en aan te pakken. Ook de mobiliteit staat daar voor ons bovenaan de agenda, wij verwelkomen iedere belangenvereniging van ondernemers die constructief hieraan wil meewerken.”

Meer foto’s van de 1e After Work Party, klik hier

bestuur-unizo-2016
Jonge ondernemers zorgden voor het nieuwe wind in de lokale Unizo afdeling

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *