Ook politiezone werkt meer aan BORDERS-actie

TEMSE – Ook de politiezone Kruibeke-Temse werkte, tijdens de nacht van 1 en 2 oktober, mee aan de BORDERS-actie in de provincie. Negen politiezones verleenden hun medewerking aan een geïntegreerde actie tegen rondtrekkende daders.

logo Politie Kruibeke-TemseAan deze BORDERS-actie (Bestrijden en Opsporen van Rondtrekkende Dadergroeperingen door Efficiënte Regionale Samenwerking) namen de volgende politiezones deel: PZ Berlare/Zele, PZ Hamme/Waasmunster, PZ Kruibeke /Temse, PZ Lokeren, PZ Regio Puyenbroek, PZ Sint-Niklaas, PZ Waasland-Noord, PZ Zwijndrecht en PZ Wetteren/Laarne/Wichelen. Voor deze actie werden er 42 politieambtenaren ingezet.

Dergelijke regionale acties zijn in de eerste plaats gericht op het opsporen van daders van woninginbraken en in de tweede plaats naar andere vermogensdelicten en criminaliteit in het algemeen. Daarnaast hebben deze acties ook een sterk ontradend effect.

De controleplaatsen werden specifiek gekozen in de onmiddellijke nabijheid van de grote verkeersassen van deze politiezones. Door inzet van camera’s die voorzien zijn van nummerplaatherkenning (ANPR) werden 8 813 nummerplaten onderworpen aan een controle.

De politie onderwierp 250 voertuigen en 148 personen aan een grondige controle.
Volgende inbreuken werden vastgesteld:
– 1 gerechtelijke aanhouding geseind met maatregelen en aangetroffen in het bezit van verdovende middelen
– 3 personen waren in het bezit van een kleine hoeveelheid cannabis, coke en heroïne
– 1 persoon werd op heterdaad betrapt bij het stelen van elektriciteit
– 1 persoon werd aangetroffen bij het niet naleven van voorwaarden
– 3 rijbewijzen werden onmiddellijke ingetrokken voor 15 dagen
– 2 personen werden betrapt op rijden onder invloed van drugs
– 5 personen werden betrapt op rijden onder invloed van alcohol
-46 bestuurders werden een ademtest opgelegd, 41 waren negatief
– 1 bestuurder droeg de veiligheidsgordel niet
– 2 PV’S voor het rijden zonder rijbewijs
– 1 voertuig was niet gekeurd
-10 waarschuwingen werden uitgeschreven
– 6 pv’s voor allerhande inbreuken op de wegcode

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *