Mobiel beiaardconcert in Tielrode

Het Zomert onder dan Toren op 2 augustus in Tielrode, daarna 4 weken in Temse
TEMSE/TIELRODE – De jaarlijkse concertreeks “’t Zomert Onder De Toren” start op 2 augustus om 20 u. met een uniek en exclusief concert op de Reizende Beiaard van de Stad Praag. Dit op het dorpsplein van Tielrode.
Mobiele beiaard 2016
Een mobiele beiaard, voor het eerst in de regio te zien

Beiaardier Joannes Thuy en de Kon. Harmonie Sint-Cecilia van Tielrode concerteren dan samen in een speciaal programma met zomerse muziek.

Deze Reizende Beiaard is een volledige beiaard met 57 klokken, maar nu op een vrachtwagen geplaatst en niet in een toren. Hij werd ontworpen door Petr Manoušek in het kader van Praag, Culturele Hoofdstad van Europa in 2000.

Dit is één van de weinige reizende beiaarden ter wereld van die omvang en kwaliteit.

De beiaard weegt in totaal 12 ton – de grootste klok (links naast de beiaardier) weegt 860 kg. De klokken werden gegoten door de wereldberoemde gieterij Koninklijke Eijsbouts in Nederland en de beiaard werd geconstrueerd door Clock-O-Matic uit Herent (Leuven). Men kan de beiaardier live zien spelen tussen de klokken.

Het is de eerste keer dat dit wonderlijk instrument in onze regio te zien en te horen zal zijn.
De beiaard wordt opgesteld op het kerkplein in de namiddag van 2 augustus.

De andere concerten vinden plaats op dinsdagen 9, 16, 23, en 30 augustus onder de toren van het belfort in Temse. Ook dan kan men de beiaardier zien spelen, maar dan op TV-schermen beneden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *