Brand in woning aan Azalealaan (update)

TEMSE – Dinsdagavond 26 juli, rond 19 u., werd brandweerpost Temse opgeroepen voor een brand in een woning aan de Azalealaan.

Het huis van een Kosovaarse familie in de Azalealaan in Temse is dinsdag verwoest na een uitslaande brand. Het vuur was ontstaan in de berging. De bewoners konden op tijd vluchten en niemand werd gewond. Het gezin wordt opgevangen bij familie.

Toen de brand rond 18.45 uur werd opgemerkt, waren er vier volwassenen en drie kinderen van het Kosovaarse gezin aanwezig in de rijwoning. Ze renden meteen in paniek de straat op. “Plots werd er onophoudelijk bij ons aangebeld en geroepen op straat”, zegt buurman Hans Daans. “Onze buren zeiden dat het bij hen aan het branden was. Ondertussen hadden we zelf ook al een brandgeur geroken. Het vuur woedde in hun achterbouw, die aanpaalt aan onze woning. Ik probeerde de brand te blussen met een kleine tuinslang die ik liggen had, maar veel haalde dat niet uit.”

Ook de buren aan de andere kant van het getroffen huis begonnen te blussen. “We zagen achteraan hun woning de vlammen door het raam schieten”, getuigen ze. “Tot aan de komst van de brandweer heb ik proberen te blussen met een lans, maar het vuur was bijzonder hevig. De bewoners zelf liepen radeloos telkens opnieuw naar binnen en naar buiten.”

De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de aanpalende huizen. Een groot deel van de woning van de Kosovaarse familie werd verwoest en is onbewoonbaar.

“Uit de vaststellingen van de brandweer bleek dat het vuur was ontstaan in een berging achteraan het huis op de eerste verdieping”, zegt commissaris Katty De Bruyn van de lokale politie van Temse/Kruibeke. “Alles wijst erop dat de oorzaak accidenteel is. Het verder onderzoek naar de precieze omstandigheden van de brand is nog lopende. Niemand van de zeven aanwezige bewoners werd gewond. Ze worden voorlopig opgevangen bij familie.”

In het getroffen huis woonde een volledige familie van een veertiental leden samen. Op het moment van de brand waren alle mannelijke bewoners afwezig. Het gezin kwam zich meteen na de brand excuseren bij hun buren voor de overlast. De familie was dinsdagavond nog te aangeslagen om te reageren.

Bron HN/GVA -Bert Foubert

Meer foto’s, klik hier

DSC_3708

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *