Eregemeentesecretaris Luc Verhulst officieel uitgewuifd door gemeentepersoneel

TEMSE – Na 44 jaar in dienst te zijn geweest bij het Gemeentebestuur van Temse, ging gemeentesecretaris Luc Verhulst op 1 juni 2016, met pensioen.

Als blijk van waardering, kende de gemeenteraad hem in de gemeenteraadszitting van maandag 30 mei de eretitel van ‘eregemeentesecretaris’ toe.

Op vrijdag 3 juni nam het Gemeentebestuur en het personeel officieel afscheid van zijn gemeentesecretaris.

Wij namen enkel foto’s.
Meer foto’s, klik hier

DSC_1839

Luc Verhulst, in historisch perspectief

Luc Verhulst werd geboren in Temse op 15 mei 1951 als enige zoon en vijfde van de 7 kinderen van August Verhulst, fruitkweker, en Irma Van de Vijver. Vader August was geen onbekende in het politieke leven van Temse. Hij zetelde in de gemeenteraad van Temse van 1947 tot en met 1976 en was schepen van 1953 tot en met 1972.

Zoon Luc was al spoedig actief in het verenigingsleven. Hij was lid van de Scoutsbeweging V.V.K.S. Temse en van 1972 tot 1976 was hij leider van de Katholieke Landelijke Jeugd Temse. In 1973 was hij mede-oprichter van volleybalclub Kontakt, het huidige V.V. Velle. Sinds 1975 was hij ook volleyscheidsrechter. In 1971 stond Luc Verhulst mede aan de wieg van de gemeentelijke Jeugdraad; van 1976 tot 1980 was hij voorzitter.

Eigenlijk kende Luc een merkwaardige carrière. Hij behaalde het diploma Handel bij de Broeders Hiëronymieten in Sint-Niklaas en werd, 18 jaar oud, als bediende werkzaam bij de Algemene Bouwwerken Van Der Aa in Sint-Niklaas. Een jaar later, november 1971, trad hij in dienst van het Gemeentebestuur.

Hij evolueerde op een wijze die hem een ideale basis gaf voor de toekomst: achtereenvolgens als opsteller op de Technische Dienst, de Financiële Dienst en het Secretariaat.

Intussen bleef hij studeren. Hij volgde 3 jaar Bestuurswetenschappen in de Provinciale Leergangen in Gent en behaalde in 1977 het einddiploma richting bureauchef. Nadat hij in 1979 het einddiploma ‘ambtenaar Sport en Recreatie’ had verworven, werd hij per 1/1/1980 tweede sportfunctionaris (onderbureauchef), per 1/3/1985 eerste sportfunctionaris (dienstchef). Op 1/7/1986 werd hij als bureauchef werkzaam op het Secretariaat. In 1987 behaalde hij met grote onderscheiding het diploma licentiaat Bestuurwetenschappen, met als proefschrift ‘De vrije meningsuiting van de ambtenaar’.

Na een aanwervingsprocedure werd hij op 1/3/1988 benoemd tot gemeentesecretaris van Temse, in opvolging van Albert Amelinckx. Hij was in zijn carrière als gemeentesecretaris ook volop actief in de Vlaamse en Provinciale bestuursorganisatie. Zo was hij 10 jaar ondervoorzitter van de Vlaamse en 17 jaar voorzitter van de Provinciale federatie van gemeentesecretarissen.
Luc Verhulst, die met slechts 3 burgemeesters werkte, was 44 jaar in dienst, een cijfer dat in onze tijd niet meer kan worden geëvenaard, laat staan overtroffen.

Onder de talrijke vermeldenswaardige scharniermomenten neemt 14/5/1977 een ereplaats in: het huwelijk met Magda De Block. Tot hun meest opmerkelijke realisaties behoren hun 3 dochters: Marjolein, Jasmien en Karolien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *