Unieke belevenis in restaurant Wilford T: eten aan de keukentoog

TEMSE/STEENDORP – Geboren en getogen Steendorpenaar Tom Vermeiren opende met ‘Wilford T’ een van de opmerkelijkste restaurants van het Waasland. Je kunt er eten aan de toog in de keuken, terwijl de chef voor je neus de gerechten bereidt.

“Terwijl je eet, zie je effectief hoe de chef de gastronomische gerechten bereidt”

Tom Vermeiren heeft zijn culinaire sporen de voorbije jaren al verdiend, want hij was aan de slag in verscheidene toprestaurants: van het gereputeerde Clandestino in eigen streek tot het befaamde Likoké van Piet Huysentruyt in Zuid-Frankrijk. Nu is met Wilford T de tijd rijp voor een bijzonder eigen avontuur, dat hij maandagavond tijdens een try-out voorstelde aan een select aantal gasten.

“Van jongs af aan was het mijn droom om ooit een eigen restaurant te starten. Door de samenwerking met Kunstplatform Wilford X wordt de combinatie kunst en gastronomie echt een uniek concept. Dat we onze droom mogen waarmaken in dit schitterende pand, maakt het plaatje compleet”, glundert Tom.

“We zochten al een tijdje naar een ruimte die geschikt was voor onze plannen. En die vonden

we uiteindelijk… thuis. We zijn met ons gat in de boter gevallen”, aldus Tom en zijn partner Delphine Van Snick, die in de zaal zal werken.

“We wonen aan de Wilfordkaai, boven de galerij van Wilford X. Dat bracht ons op het idee om een restaurant tussen de kunstwerken te beginnen. We kregen groen licht van de huisbaas én van Wilford X. Vandaag zijn we helemaal klaar voor de start.”

De naam van het restaurant is ‘Wilford T’, een speelse verwijzing naar het artistiek project, waarbij de ‘T’ staat voor de voornaam van Tom. Niet alleen de locatie aan de Schelde is een troef, de chef belooft ook op culinair vlak een voor het Waasland verrassende invulling.

“Je komt hier eten tussen de kunst en daar proberen we met onze kaart ook op in te spelen. Zo hebben we een gerecht met hoevekip, omdat Koen Vanmechelen, bekend van zijn kippenproject, de kunstgalerie hier opende. Ook bijzonder is het eten aan de toog. Eten aan de bar is niets uitzonderlijks meer, maar bij ons eet je aan de toog in de keuken. Terwijl je eet, zie je effectief hoe de chef de gerechten bereidt. Een unieke ervaring. Naast de zes plaatsen aan de toog, zijn er ook twintig plaatsen in de zaal. We zijn ambitieus op culinair vlak en gaan voor gastronomie. We hebben een vier- en een vijfgangenmenu en daarnaast nog twee à la carte-gerechten. We zijn echt anders: hier komen eten is een aparte beleving”, besluit de chef.

www.restaurant-wilfordt.be
Bron: Het Nieuwsblad/GVH
Wilford T 2016 GVH
Een bijzondere belevenis in Wilford T: eten voor de ogen van de chef. (foto: GVH)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *