Belgische primeur: Temses bedrijf pakt uit met vrachtwagen op afstandsbediening.

Het bedrijf Stalenrijplaten.be heeft een vrachtwagen op afstandsbediening ontwikkeld. Zoals bij een speelgoedauto, kan de chauffeur naast zijn vrachtwagen staan én het voertuig besturen. Handig voor het leggen van rijplaten. De chauffeur moet niet meer in- en uitstappen. Dat zorgt voor heel veel tijdswinst en het is beter voor de rug van de personeelsleden.

Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport Philippe Muyters (N-VA) kwam de inovatieve investering inhuldigen.

Philippe Van Robaeys, zaakvoerder Stalenrijplaten.be :

“Voor de plaatsing van de rijplaten en schotten maakt ons bedrijf gebruik van trekker-kraanopleggers die zelfstandig het materiaal lossen en plaatsen. Het betreft een intensief en gespecialiseerd werk waarbij de chauffeurs tientallen malen per dag op en af de trekker-kraanoplegger dienen te klimmen om de trekker-oplegger te verplaatsen en de kraan te bedienen. Om de ergonomie alsook de veiligheid en de efficiëntie te verbeteren, wordt momenteel na jaren voorbereidend studiewerk de eerste trekker-kraanoplegger uitgetest die veilig en betrouwbaar op afstandsbediening kan rijden. Zo kan de chauffeur vanop zijn kraan de trekker-oplegger verplaatsen zonder steeds de tijdrovende risicovolle en intensieve bewegingen te moeten maken tussen trekker en kraan. Dit is uniek en een primeur voor België, mede mogelijk gemaakt door middel van een subsidie vanwege het departement Werk & Sociale Economie, Duurzaam ondernemen. De overige trekker-kraanopleggers worden op korte termijn ook uitgerust met deze innovatieve technologie.”

70 leerlingen van het 2e en 6e leerjaar van de lokale basisschool waren aanwezig in het kader van innovatie en techniek bij jongeren. De minister betrok hen bij de inhuldiging om het belang van techniek en innovatie vanaf de schoolopleiding te benadrukken.

Stalenrijplaten.be BVBA is een dochterbedrijf uit de holding Viamar NV van de broers Philippe & Nicolas Van Robaeys gevestigd op de nieuwe Industriezone De Zaat (ex-Boelwerf) te Temse.

De firma is actief in de verhuur en verkoop van (stalen en kunststoffen) rijplaten en houten dragline schotten voor de bouw & industrie, alsook in de eventsector. Zo zorgen zij voor tijdelijke rijwegen/verhardingen of bescherming van de ondergrond bij kleine en grote bouwwerven alsook op evenementen.
Eén van de grote klanten van het bedrijf is het dance-evenement Tomorrowland in Boom.

Meer foto’s, klik hier

DSC_1010
Minister Muyters betrok de aanwezige kinderen bij de inhuldiging.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *