Toerisme Temse reikte prijzen uit voor vierde Paaszoektocht en vijfde fotowedstrijd

TEMSE – Dit voorjaar organiseerde Toerisme Temse in samenwerking met de toeristische dienst en het lokaal bestuur weer een Paaszoektocht en een fotowedstrijd.

“Danny Wagemans is ondertussen al enkele jaren de initiatiefnemers van onze Paaszoektocht”, stelt Rita Heerwegh, voorzitter van Toerisme Temse. “Danny is een fervent geochacher. Geocaching is een internationaal bekende ‘sport’ of beter activiteit. Iedereen, jong en oud kan het overal ter wereld spelen met behulp van een smartphone of gps-toestel. Het doel bestaat erin locaties op te sporen waar caches verstopt liggen. Deze caches of schatten zijn vaak kleine doosjes met een logboekje in dat je kan invullen. Dankzij de expertise en spitsvondigheid van Danny konden we elk jaar al een leuke en succesvolle paaszoektocht organiseren.”

Onschuldige hand

“Onze vierde editie van de paaszoektocht was dit jaar wederom een succes”, klinkt het. “Maar liefst 92 deelnameformulieren werden ingevuld. In totaal namen er 212 volwassenen en kinderen deel aan deze zoektocht. En ze kwamen niet alleen uit Temse en deelgemeenten maar uit het hele Waasland en Scheldeland 16 procent van de deelnemers kwamen van buiten groot-Temse. Zij kwamen uit St Niklaas, Belsele, Bornem, Puurs – Sint-Amands, Antwerpen LO, Stekene en St Gillis Waas. Uit het geheel aan deelnameformulieren trok een onschuldige hand willekeurig 10 winnaars.”

De winnaars werden:

Fien Meeus
Fam. Daems-Hanssenns
Karel De Decker
Fam Jakob Boes
Louise Janssens
Fam. Dhooghe
Saegeman Emma
Fam. Scott
Wouter Vondenbusch
Fam. Drag


Sinds 2019 organiseert Toerisme Temse samen met de toeristische dienst een fotowedstrijd.

“We wilden wel eens weten hoe de man in de straat naar Temse kijkt”, vertelt Heerwegh. Zo werd ‘Temse door het oog van de fotograaf’ geboren. De fotowedstrijd werd een onverwacht groot succes. We kozen door de jaren heen wat moeilijkere thema’s om de creativiteit bij velen naar boven te halen. We ontwierpen in samenspraak met kunstfotografe Lucille Feremans, onze vaste juryvoorzitter, een reglement. Zo kregen we steeds meer originele en kwalitatieve foto’s ingestuurd.”

De winnaars en geselecteerden van de fotowedstrijd samen met bestuur van Toerisme Temse, schepenen en Bart de Bellenman

Jubileumeditie

“Dit jaar kozen we voor een heel speciaal thema: ‘Temse, den hof van Reynaert”. De titel refereert naar het middeleeuwse dierenepos ‘ Van den vos Reynaerde’ dat zich grotendeels afspeelt in onze streek.”

Dat de vos en het verhaal in het Waasland nog steeds leeft is één van de verdiensten van het intergemeentelijk project ‘Land van Reynaert’. Verschillende gemeenten in het Waasland en Zeeuws-Vlaanderen nemen beurtelings, jaar na jaar het voorzitterschap op. Temse is nu aan de beurt in 2024.

“Tijdens het Reynaertjaar organiseert het lokaal Bestuur Temse samen met diverse lokale initiatiefnemers een grote variëteit aan grensoverschrijdende initiatieven. Toerisme Temse kon uiteraard niet ontbreken”, aldus de voorzitter. “Na 5 jaar aan succesvolle fotowedstrijden, vormt Reynaert de vos in 2024 hét onderwerp van de jubileumeditie.”


“In de titel “ Temse, den hof van Reynaert” kan je het woord Hof op 2 manieren interpreteren: in de ene betekenis verwijst het naar de hofhouding van koning Nobel, de plaats waar het verhaal zich afspeelt en in de andere betekenis verwijst hof naar ons dialectwoord voor tuin of speelplaats voor dieren en natuur. Het thema mocht heel breed geïnterpreteerd worden. Als insteek kon je bijvoorbeeld de rode kleur van Reynaerts vacht nemen, of vossige kunstwerken of figuren in beeld brengen. We waren dan ook heel benieuwd wie er creatief uit de hoek zou komen.”

“In totaal zijn er 12 foto’s geselecteerd die allemaal tentoongesteld worden in het gemeentemuseum tijdens de zomertentoonstelling in juli en augustus. De zomertentoonstelling staat in het teken van Reynaert de Vos en de foto’s vormen een onderdeel van deze tentoonstelling.”

Het podium van de fotowedstrijd:

Eerste prijs voor Tom Uytersprot met foto De Nacht Waker
Tweede prijs voor Kaat De Decker met foto Who’s Watching Who
Derde prijs voor Rudy Sommereyns met foto De Velse Vos

Het podium van de fotowedstrijd met winnaar Tom Uytersprot in het midden geflankeerd door
Kaat De Decker (links) en Rudy Sommereyns (rechts)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *