Festivel trekt het festivalseizoen in Vlaanderen op gang

TEMSE – Morgen woensdag 3 april gaat het allereerste outdoor festival van Vlaanderen in 2024 van start, Festivel in Temse. Met heel wat toppers gedurende de zes events op 5 festivaldagen, een divers aanbod met en voor iedereen op de festivalweide naast de E17 waar sinds een paar dagen een megagrote festivaltent opgebouwd werd van maar liefst 20 meter hoog.

FestiQuiz met Peter Van de Veire, FestiSpecials met o.a. Bart Kaëll en Sam Gooris, FestiMusic met een live optreden van Daan, FestiVal Dag 1 met o.a. Average Rob & Omdat Het Kan, FestiVal Dag 2 met o.a. Regi en op zondag FestiKids met o.a. Bumba. Uniek aan het concept is dat de organisatie gedragen wordt door honderden vrijwilligers die ervoor zorgen dat alle opbrengsten naar diverse goede doelen gaan, vorig jaar bij de vierde editie zowat 45.000€.

Nieuw dit jaar is de SkyWatch, een mega grote kraan tilt de bezoekers op een platform meer dan 50m hoog boven het festivalterrein. De meeste events zijn vooraf reeds volzet, een heel groot succes met ca. 8.000 bezoekers in totaal voor de 5e editie! En ook het weer ziet er alvast veelbelovend uit vanaf vrijdag, droog en warme temperaturen voor de tijd van het jaar.

FestiQuiz opent dit jaar Festivel op woensdagavond, met Peter Van de Veire als vaste presentator, opnieuw vergezeld van bekende sidekicks. Plezier maken is veel belangrijk dan winnen bij deze ludieke quiz met veel ambiance, bewijs daarvan is dat hij voor de 5e keer op rij weken vooraf volzet is met opnieuw 1.000 deelnemers, een record voor een quiz.

DJ Jack Amai Mijn Klak

FestiSpecials is donderdag overdag ongetwijfeld het warmste van de zes events, voorbehouden enkel voor mensen met een beperking en hun begeleiders. Bij deze 3e editie die ook al even volzet is komen ca. 1.200 mensen met een beperking gratis genieten van hun festival op maat, met heel veel begeleiding en verlaagde drankprijzen. Dit jaar op het podium o.a. Bart Kaëll, Sam Gooris en DJ Jack Amai Mijn Klak van Down The Road. Zowel Bart Kaëll als Sam Gooris nemen uitgebreid de tijd voor een Meet & Greet met iedereen.

FestiMusic brengt op donderdagavond voor het eerst een groot live-optreden naar Festivel met Daan en zijn band. Meer dan 1,5u lang zal hij samen met o.a. drumster Isolde Lasoen al hun hits brengen als Exes, Housewife, icon, The Player, Victory, … Met ‘Victory’ tekent Daan dit jaar voor het officiële campagnelied van Team Belgium op de Olympische Spelen in Parijs.

Bumba en Marc Vertongen

FestiVal Dag 1 is de eerste festivaldag met DJ’s op vrijdag, met o.a. Average Rob & Omdat Het Kan, zij zijn megapopulair op dit moment en zijn in juli voor het eerst te zien op de Mainstage van Tomorrowland. Daarnaast ook o.a. Mark With a K & MC Chucky, Michael Amani, Nina Black, 5napback, …

FestiVal Dag 2 is de twee festivaldag met DJ’s op zaterdag, met ook enkel toppers als DJ’s; Regi, Discobaar A Moeder, Cherry Moon Legends, X-Tof, DJ Wout, … spelen allen jaarlijks ook op Tomorrowland waarvan een deel van hen op Mainstage. Ook dit event zal opnieuw volzet zijn met 2.000 festivalgangers.

FestiKids is de familienamiddag op zondag met aandacht voor de kleinsten. Naast kinderanimatie met o.a. een hindernissenbaan van maar liefst 80 meter lengte en een glijbaan van 10 meter hoog en 30 meter lengte zijn er optredens van o.a. Bumba en de Radio Hallo Discoshow met Marc Vertongen van FC De Kampioenen als DJ. Bumba en Marcske nemen de tijd voor een Meet & Greet.

Net zoals de editie 2023 is ook dit jaar een groot deel van het programma uitverkocht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *