Oudste en jongste wielertoeristenclub smelten samen

TEMSE – Wielerclubs De Vier Kronen en Temse Trappers smelten samen en dopen zich om tot Temst Pulleton. Dat werd uitgebreid gevierd in restaurant Bar Coupé in aanwezigheid van het gemeentebestuur en van José De Cauwer, tv-wielercommentator en de éminence grise van het wielrennen.

In 1991 staken enkele wielerfanaten de koppen bij elkaar. De club werd niet op De Velle gehuisvest maar wel bij Elza in Café De Kroon op de wijk Vierstraat wat meteen de oorsprong onthult van de naam WTC De Vier Kronen.

Eén pionier, lid van het eerste uur Danny Smet, is er na al die tijd nog steeds bij en dus al 34 jaar onafgebroken lid. “Vanaf maart tot en met half oktober wordt er, zowel op zaterdag als op zondag, in clubverband gefietst met als vertrek- en aankomstplaats clublokaal Eetcafé Hippodroom waar steeds een tafel voor de club gereserveerd staat”, zegt voorzitter Thierry Van Gasse.“Niet zomaar de zoveelste club, maar één met pit en met de ambitie om haar leden een gezonde ontspanning te verschaffen in een sportieve en vooral vriendschappelijke sfeer.”

Tijdens de coronajaren groeide een Whatsapp-groepje van enkele fietsliefhebbers uit Temse uit tot wielerclub Temse Trappers. Een club van enkele jonge enthousiastelingen die wekelijks ritten organiseert, steevast afgesloten met een hapje of een drankje in restaurant Bar Coupé op de Wilfordkaai of café The Falcon in Temse.

Gesmeerd
De leden van de twee clubs vonden elkaar en de kiem voor een fusieclub werd gelegd. In aanwezigheid van het gemeentebestuur en wielercommentator én Waaslander José De Cauwer werd de nieuwe club Temst Pulleton voorgesteld.

“Zo versmelten de oudste en jongste wielertoeristenclub van Temse”, luidt het. “De nieuwe fusieclub telt nu 65 actieve leden, waarvan de jongste 24 jaar geworden is en de oudste 73 jaar. Er is slechts één dame aangesloten dus dit blijft duidelijk een werkpunt voor de toekomst. Voorlopig gaan de twee groepen nog in hun eigen uitrusting fietsen maar het is uiteraard de bedoeling dat tegen het einde van het jaar een nieuwe outfit zal voorgesteld worden .

“Wielrennen zit in het DNA van Temse, we zijn het initiatief enorm genegen”, zo sprak schepen van sport Wim Van Rossen (Open VLD) tijdens de voorstelling. “Geef er maar een goeie trap op en zorg dat alles goed gesmeerd blijft.”
(foto’s: Julien Heerwegh)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *