“Temst is kleir voor drei doagen in de bijs met prins Wouter Nys”

Na vier jaar heeft centrumgemeente Temse een nieuwe prins carnaval.

Zaterdag 27 januari werd in de feestzaal van het oud-gemeentehuis Wouter Nys (30) aangesteld als Prins carnaval 2024. Door de coronapandemie was het vier jaar geleden dat de centrumgemeente een nieuwe prins carnaval kreeg.

Eind 2019 werd Lili Wauters verkozen tot Prins carnaval in Temse als Prins Lili I. In het voorjaar van 2020 brak de coronapandemie uit en ging het land op slot.

“Door dat vies beestje ‘Tante Cor’ heb ik niet één jaar geregeerd maar werden er het vier. Dit omdat er geen prinsverkiezingen mochten georganiseerd worden”, vertelt Lili Wauters.

Zaterdag kon ze de scepter eindelijk doorgeven aan de gloednieuwe prins Wouter Nys. Hij werd in november vorig jaar verkozen tot prins carnaval 2024.

Het was een droom van Wouter om ooit prins carnaval te worden en nu is die droom waarheid geworden.Tijdens het carnavalsweekend van 3 maart zal hij regeren samen met zijn eredames Tinneke Ivens en Nathalie Lieke.

Wouter heeft een lang carnavalsverleden bij verschillende groepen. Hij is lid van het carnavalscomité (GCT) en werkt bij de gemeentelijke Groendienst.

“Temst is kleir voor drei doagen in de bijs met prins Wouter Nys”, klonk het in de speech na zijn aanstelling als prins.

Meer foto’s, klik hier

Wouter Nys werd aangesteld als prins carnaval 2024

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *