Lokaal Bestuur Temse opent rouwregister voor Jan Bogaert in AC De Zaat

TEMSE – Op dinsdag 23 januari overleed voormalig profrenner en Temsenaar Jan Bogaert na een slepende ziekte. Lokaal Bestuur Temse opent nu een rouwregister.

Jan Bogaert was een profrenner. Hij won in zijn ganse wielercarrière maar liefst 248 wedstrijden. Jan was beroepsrenner tussen 1980 en 1995. Doordat hij veel kermiskoersen op zijn palmares heeft, hield hij daar de bijnaam ‘koning der kermiskoersen’ aan over.

Als prof boekte hij ook heel wat prestigieuze overwinningen. Zo zegevierde hij onder meer in de E3 Prijs (1982), de Scheldeprijs (1983) en Nokere Koerse (1984). Jan was, dankzij zijn snelle eindspurt, ook gekend als Jan Raket. Tijdens zijn officieel afscheid van de wielersport kreeg hij van Lokaal Bestuur Temse een cartoon Jan Raket stopt.

Lokaal Bestuur Temse opent nu een rouwregister ter ere van Jan Bogaert. Wil je hier iets neerschrijven, dan kan dit vanaf woensdagnamiddag 24 januari tot en met zaterdagvoormiddag 3 februari tijdens de openingsuren. In de inkomhal van AC De Zaat werd een sereen plekje ingericht.

“Jan betekende veel voor de (wieler)sport, ook in onze gemeente. Mijn medeleven gaat uit naar familie en vrienden. Temsenaars die wensen, kunnen een boodschap achterlaten in het rouwregister”, geeft burgemeester Hugo Maes aan.

Jan Bogaert tijdens de Sleutelbraderij 2023 met eregast Eddy Planckaert, burgemeester Hugo Maes en bellenman Bart Heynderickx

2 gedachtes over “Lokaal Bestuur Temse opent rouwregister voor Jan Bogaert in AC De Zaat”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *