Op vraag van de bewoners binnenkort ook blauwe zone in Guido Gezelleplaats en Viaduct.

TEMSE – Bewoners van de Guido Gezelleplaats en Viaduct in Temse deden een oproep naar het gemeentebestuur om ook in hun straat een blauwe zone in te voeren. Ze vinden amper nog een parkeerplaats omdat alle omliggende straten al een regime hebben van betalend parkeren of blauwe zone. En heel wat bewoners uit de buurt komen in hun straat hun wagen parkeren.

“En boodschappen uitladen is zo goed als onmogelijk door de beperkte straatbreedte.” Hun oproep kreeg intussen gehoor.

Kristof Dupont woont zowat twee jaar aan de Guido Gezelleplaats en trok recent aan de alarmbel.

“Als ik na het werk naar huis rijd, krijg ik al stress omdat de kans klein is dat ik in de straat een plaatsje vind”, getuigt hij. “Sommige mensen hebben hier een garagepoort, maar het merendeel zijn rijwoningen en kunnen dus niet anders dan de auto op straat parkeren.”

Buurman Albert Van Reeth woont er al veertig jaar en zag het probleem steeds meer toenemen.

“Als ik naar de winkel ben geweest, moet ik me noodgedwongen even op het fiets- en voetpad stationeren om de boodschappen uit te laden. Even stilstaan op de rijbaan is niet mogelijk door de beperkte breedte van de straat. Dan zou ik meteen een file creëren. Er is altijd al een gebrek aan parkeerplaatsen geweest, maar sinds de uitbreiding van de blauwe zone twee jaar geleden is het veel erger geworden.”

Veel pendelaars

Volgens Kristof Dupont zijn het vooral bewoners uit omliggende straten die geen bewonerskaart willen betalen voor een tweede wagen. “Soms staan auto’s hier zelfs drie weken aan een stuk. Maar we zien hier ook veel pendelaars parkeren. De afstand naar het station bijna idem dito als de grote stationsparking. Ik heb al aan pendelaars gevraagd waarom ze hun auto dan in onze straat parkeren. Ze antwoorden dat ze het hier veiliger vinden, vooral in de winter als het vroeg donker is.”

Blauwe zone in beide straten

Dupont sprak gemeenteraadslid Alec Lamberts (Tesamen) aan over de parkeerproblematiek. “De enige oplossing is de uitbreiding van de blauwe zone”, legt Lamberts uit. “Ik heb dit ook voorgelegd aan de betrokken schepen en de mobiliteitsambtenaar. Beide waren vrij snel overtuigd om de blauwe zone uit te breiden. De Guido Gezelleplaats en Viaduct zijn immers de enige twee resterende straten langs deze kant van de N16 waar nog geen parkeerschijf gelegd moet worden.”

Opnieuw uitbreiding na wegenwerken

“De bezorgdheden van de bewoners zijn terecht”, reageert schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA). “We zullen dan ook de Blauwe zone uitbreiden met de twee straten. We plannen in de toekomst trouwens nog een grotere uitbreiding van de blauwe zone. We willen daarmee wel wachten tot afloop van de grote wegenwerken die binnenkort starten in het centrum. Wat de stationsparking betreft, is er geen probleem met de veiligheid. Dat is dan enkel een gevoel van de pendelaars. Er is evenwel ook nog een alternatief met de parking in de Rik De Rycklaan. Het probleem zal zich vanzelf el oplossen van zodra de blauwe zone is ingevoerd.”

De bewoners zijn blij dat de gemeente ook in hun straat een blauwe zone gaat invoeren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *