Aankomst van de Sint in Temse

TEMSE – In Temse wonen veel kleine kapoenen. En dat stemt de goede Sint zo blij dat hij naar onze gemeente komt op zondag 19 november. Hij meert aan met zijn boot en Pieten op de Wilfordkaai om 13.30 u. Alle kinderen en hun (groot)ouders zijn welkom om Sinterklaas toe te wuiven op de kaai en hem te vergezellen naar het Gemeentehuis op de Markt.

Komend weekend is het ook Winterkermis op de Markt. Op 22 november brengt de Bib een Sinterklaasverhaal en helpt ze jonge creatievelingen bij het knutselen van een schoentje of stoomboot om klaar te zetten tegen 6 december.

Met de Sint op de foto bij zijn aankomst

Zodra de Sint en zijn Pieten voet aan wal hebben gezet op de kaai in Temse, laten zij zich door alle kinderen en hun (groot)ouders graag begeleiden naar het Gemeentehuis op de Markt. Vanop de pui gooien ze voetballen in het rond en daarna mogen de jonge enthousiastelingen op de foto met de Sint in de feestzaal. Alle foto’s kan je later bekijken op de website: www.opgroeienintemse.be.

Kleurtekening

Alle kinderen tot het 4de leerjaar van de basisscholen in Temse kregen een Sinttekening mee naar huis om in te kleuren. De scholen ontvingen de tekening ook digitaal om te verspreiden via hun schoolkanaal voor kinderen van het 5de en 6de leerjaar.

Ingekleurde tekeningen kan je afgeven aan de Sint op zondag 19 november of in de Bib of AC De Zaat tot woensdag 22 november. Een beloning is verzekerd!

De mooiste kleurtekeningen hangt men uit in de Bibliotheek.

Sinterklaasverhaal in de Bib

Bij de aankomst van de Sint hoort natuurlijk ook een Sinterklaasverhaal. Kom tijdens de Voorleesweek luisteren naar de Voorleeshelden in onze Bib (Oeverstraat 15) en maak een schoentje of stoomboot om klaar te zetten voor Sint en Piet. Gratis deelname!

Wanneer? woensdag 22 november, 14 u.
Voor kinderen vanaf 2 jaar met (groot)ouders

Winterkermis op de Markt

In het weekend van de aankomst van de Sint is er kermis op de Markt. Ook voor gevoelige en autistische kinderen moet een kermis gezellig zijn. Speciaal voor hen voorziet het lokaal bestuur een prikkelarm kermismoment zonder felle lichten en luide muziek – op zaterdag van 15 tot 17 u.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *