Komende zaterdag na vier jaar opnieuw Prins carnavalsverkiezing in Temse

Enige kandidaat Wouter Nys is niet ‘sowieso’ verkozen

TEMSE – Komende zaterdag 18 november is er na vier jaar nog eens een prins carnavalverkiezing in Temse in JOC De Nartist. Er is één kandidaat voor de titel: Wouter Nys (30). “Maar dit wil niet zeggen dat hij sowieso al verkozen is”, stelt Eveline Claus, sinds enige tijd de nieuwe voorzitter van het Gemeentelijk Carnavalscomité. “Hij moet 60 procent van de stemmen halen om Prins Carnaval 2024 te worden.

Wouter is al jaren carnavalist in hart en nieren. Zo was hij ooit lid van TKV de Muffy’s en KV De Greffels. Daarna werd hij comitélid van het Gemeentelijk Carnaval Comite Temse. In 2017 was hij erejoncker van Prins Eveline I en in 2019 was hij Hofnar van prins Polle I.

Niet sowieso verkozen

“Als Wouter verkozen wordt dan zullen zijn eredames Natalie en Tinneke zijn”, vertelt Eveline. “Hij hoopt alvast op veel volk om er een leuk feestje van te maken. En hij heeft uiteraard voor een leuke, carnavaleske show gezorgd. Die je zeker moet gezien hebben.

Wouter is dan wel de enige kandidaat maar die wil niet zeggen dat hij sowieso verkozen is.

“Hij moet inderdaad 60 procent ‘voor’-stemmen’ hebben”, stelt de voorzitter. “En
om te kunnen stemmen moet men trouwens ook persoonlijk aanwezig zijn.”

Op zaterdag 4 november was er de openingskroegentocht van het nieuwe carnavalsseizoen.

“Het is ondertussen al 4 jaar geleden dat er een verkiezing in Temse werd gehouden”, klinkt het. “De laatste keer was in 2019 toen prins Lili I werd verkozen. Wij hopen uiteraard dat vele carnavalisten de weg terug naar het JOC vinden.”

Carnaval in Temse wordt gevierd tijdens het weekend van 2-4 maart 2024

Als Wouter verkozen wordt, zullen Natalie en Tinneke zijn eredames zijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *