Herdenking overleden scheepsbouwers aan start Boelwerfparcours

TEMSE – Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde Op Stoapel vzw een herdenkingsmoment voor de verongelukte en overleden Boelwerknemers , en voor collega scheepsbouwers waar ook ter wereld .

“We krijgen steeds meer en meer positieve reacties op dit gedenkmoment en gezien jullie aanwezigheid hier ondanks het slechte weer , zal dit ook volgend jaar weer gebeuren”, vertelde voorzitter Eddy Van Grevelinge. “Onze familie Boelwerknemers dunt meer en meer uit, maar via onze Facebookpagina , is het steeds waardevol te lezen hoeveel medeleven er nog is bij een overlijden. We vergeten elkaar niet.”

Er werd een bloemenkrans neergelegd en een minuut stilte gehouden. Daarbij werd ook een Zaatman gedicht voorgelezen dat geschreven werd door Erik Van Britsom.

Ondanks het kletsnatte weer was er een grote opkomst. Op Stoapel herdenkt jaarlijks de doden die er zijn gevallen tijdens de activiteiten van de scheepsbouw in Temse. Die was niet zonder risico. Er viel gemiddeld één dodelijk slachtoffer per jaar. Ook na de sluiting overleden nog heel wat arbeiders aan de gevolgen van asbest.

Meer foto’s, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *