Tot 17 oktober Pop-up bos in de Akkerstraat, Philemon Haumanstraat en omgeving

TEMSE – Van 28 september tot en met 17 oktober vind je een pop-up bos met een 20-tal bakken met bomen en struiken in de Akkerstraat, Philemon Haumanstraat en omgeving. Tegen 2026 zal Lokaal Bestuur Temse, met subsidies van departement Omgeving, de twee straten herinrichten.

Participatie met de buurt

In juni 2023 vonden er participatiemomenten met de buurtbewoners en handelaars plaats. Tijdens deze bijeenkomsten keken we onder andere waar we meer groen in beide straten kunnen voorzien.

Welkom pop-up bos

Dat groen komt er nu al tijdelijk, dankzij een pop-up bos van Bos+. We plaatsen een 20-tal bomen én struiken in bakken in beide straten. Zo krijgen zowel buurbewoners als voorbijgangers al een beeld van beide straten in de toekomst.

Schepenen Tineke Van Britsom en Lieve Truyman in de Akkerstraat (C) Julien Heerwegh

“Groen, en dus bomen, hebben heel wat voordelen. Denk maar aan verkoeling op (te) warme dagen, betere luchtkwaliteit, meer biodiversiteit en leuke rustplekjes”, geeft schepen van Duurzaamheid Tineke Van Britsom aan.

Tijdens de participatiemomenten gaf de buurt al voorkeurlocaties voor meer groen door. Deze locaties gebruiken we, samen met enkele locaties van het studiebureau, voor het plaatsen van het pop-up bos.

Het pop-up bos staat er van 28 september tot en met 17 oktober.

“Groen in de straat heeft ook een positief effect op de verkeersveiligheid. Bomen zorgen voor een tunneleffect en vormen (visuele) wegversmallingen die bestuurders ertoe aansporen om langzamer te rijden”, vult schepen van Mobiliteit Lieve Truyman aan.

Wat gaan we in deze straten doen?

Na de werken in de Kouterstraat (afgerond in 2025) starten de werken in de Akkerstraat en Philemon Haumanstraat. Op dit moment werken gespecialiseerde bureaus aan de eerste plannen.

Lees meer over de werken op onze website: www.temse.be/project-akkerstraat-philemon-haumanstraat

Wonderland

Het project van de Akkerstraat en Philemon Haumanstraat kadert in Wonderland.

“Wonderland staat voor een schoon Temse dat klaar is voor het klimaat van de toekomst”, klinkt het. “Een gezonde en groene gemeente om te wonen, werken, ontmoeten en ontspannen. In Wonderland is er meer ruimte voor natuur, water, slimme mobiliteit en duurzame energie. Ben jij klaar om samen ideeën en dromen te delen en wonderen waar te maken? Zo is iedereen echt #thuisintemse.”

2 gedachtes over “Tot 17 oktober Pop-up bos in de Akkerstraat, Philemon Haumanstraat en omgeving”

  1. Zou eerst eens voor werken .
    Gedeelte Temse is een is een stort. Waar ik woon de fiber
    Baan open asfald kapot maar maken dat staat niet in de woorde boek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *