Houtshop vierde 90-jarig bestaan met succesrijke retrokoers

TEMSE – Houtshop Van der Gucht in Temse blaast 90 kaarsjes uit en dat werd zondag gevierd met de retrokoers Grote Prijs Karel Van der Gucht. Een origineel evenement met een massale opkomst.

“Zowel op de fiets als aan de zijlijn zat de sfeer er al vanaf de eerste minuut goed in”, klinkt het bij de familie. Grootvader Karel Van der Gucht, die ook zijn 90ste verjaardag vierde en naar wie het evenement werd vernoemd, zag dat het goed was.


Klokslag 13 uur arriveerden de eerste van de 60 deelnemende retrorenners op het terrein van het bedrijf in vol ornaat. Aan glanzende fietsen en kleurige outfits geen gebrek. Ze misstonden niet op het terrein dat voor de gelegenheid was omgetoverd tot een kermis uit vervlogen tijden.

Het feestvarken Karel Van der Gucht (90) mocht het startschot geven

Het startschot voor de wedstrijd werd gegeven door Karel Van der Gucht zelf. Na twee verkenningsronden barstte de koers los, onder luide aanmoediging van zowat 400 supporters. Na acht ronden kwam Belgisch kampioen retrowielrennen Filip Verrelst als eerste over de eindmeet.

Na de officiële prijsuitreiking mocht de familie Van der Gucht het podium op. De voltallige familie werd in de bloemetjes gezet en ontving uit de handen van kunstenaar Hilaire Smet een gepersonaliseerd kunstwerk.


Na de prijsuitreiking was het aan de Molteni’s om het feest écht op gang te brengen.

“Aan vreugde en ambiance was geen gebrek”, aldus de familie. Het olijke trio zorgde voor sfeer met een gepersonaliseerde setlist klassiekers met ietwat Houtshop-gerelateerde teksten. “Ik had me geen betere verjaardag kunnen voorstellen. Het was een schot in de roos”, zegt Karel.

Meer foto’s, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *