Zaterdag 12 augustus jubileumeditie van Steendorp Zomert: “Kleine inkomprijs om hogere kosten te dekken”

Tot donderdag kan men tickets zich in voorverkoop aanschaffen

STEENDORP – Komende zaterdag 12 augustus organiseert carnavalsvereniging KV De Fuivers de tiende editie van Steendorp Zomert. Net als vorig jaar zal het evenement plaatsvinden op het dorpsplein.

Aan de formule werd licht gesleuteld. Zo zal de rommelmarkt naar de namiddag verschuiven, van 13 tot 17 uur, om beter aan te sluiten bij het avondprogramma met onder meer Sergio, Yves Segers en Sam Gooris op de affiche.

Na drie afgelaste edities door corona organiseerde de organisatie vorig jaar opnieuw Steendorp Zomert. De feestlokatie verhuisde van de Kapelstraat naar het dorpsplein en de Gelaagstraat.

Ambiance

“Ondanks de hete temperaturen mochten we toen meer dan 1.200 bezoekers verwelkomen”, klinkt het. “Er was vorig jaar ook een probleem om de dranken koel te houden maar dat is opgelost en zal dit jaar geen probleem zijn. Dit jaar hopen we, over de ganse dag, de kaap van 1.500 bezoekers te overschrijden.”

KV De Fuivers heeft voor de jubileumeditie van het evenement een line-up voorzien die ambiancegericht is.

“We behouden hetzelfde concept als andere jaren, alleen vragen we deze keer vijf euro inkom”, stelt voorzitter Marc Batens. “Het is steeds moeilijker om sponsors te vinden

Kindernamiddag

Aan de succesformule werd licht gesleuteld.

“We verschuiven de rommelmarkt naar ’s middags zodat het beter aansluit op de rest van het programma”, aldus Tom Van Eyck. “Daarnaast vragen we voor het eerst een kleine inkomprijs van 5 euro. In voorverkoop kosten tickets slechts 4 euro en onder de 16 jaar mag men gratis binnen.”

“We willen niet inboeten op de kwaliteit van ons programma maar alles is de voorbije jaren een pak duurder geworden. We denken echter niet dat een lage toegangsprijs mensen gaat weghouden”.

“De namiddag wordt gewijd aan de kinderen. Clown Rocky is vanaf 14.30 uur van de partij en er zullen springkastelen en grimme zijn en een kinderdisco om 16 uur”, vertelt de organisatie. “In de voormiddag doen we geen activiteiten. De traditionele rommelmarkt verschuift naar de namiddag. Dit sluit beter aan met de andere activiteiten.”

Wie graag op voorhand zijn kaarten wil bestellen, kan hiervoor tot 10 augustus terecht in café Ter Dycke in Steendorp en ’t Repmondje en café Roots in Rupelmonde.

Optredens zijn er van Delacover (18 uur), Steve Tielens (20.30 uur), Sergio (21.30 uur), Yves Segers (22.30 uur) en Sam Gooris (23.30 uur).

Op het programma staat vooral ambiance”, stelt voorzitter Marc Batens (zittend links)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *