Hemelrijkwijk in Steendorp krijgt nieuwe inrit, raadslid ziet het grotere plaatje

TEMSE/STEENDORP – De Hemelrijkstraat in Steendorp wordt deels heraangelegd met een smallere rijbaan en grasperkjes. Die ingreep vindt de gemeente nodig om duidelijk te maken dat men een woonwijk binnenrijdt.

Gemeenteraadslid Alec Lamberts (TESAMEN) vroeg op de jongste gemeenteraad of de gemeente Temse plannen heeft voor de rest van de Hemelrijkwijk.

“Ik zie veel asfalt, eigenlijk te veel asfalt, en problemen die daarmee gepaard gaan.”, klinkt het bij Alec Lamberts. “Onze brede lanen nodigen
uit om net te snel te rijden, regen stroomt als van een glijbaan naar het laagste punt en tijdens hittegolven is het gloeiend heet op straat. Voor mij is het duidelijk dat we naar meer leefbare straten moeten waarin verkeersveiligheid, spelen op straat, regenwater-opvang, het temperen van hitte én het ontmoeten van buren centraal staat.

“Ik heb een duidelijk beeld voor ogen en zo’n totale heraanleg zou via participatie met de wijkbewoners moeten worden uitgetekend, zo koestert iedereen de nieuwe straten en hebben we echte buurtdemocratie. Dat zou niet enkel in de Hemelrijkwijk kunnen, maar in alle wijken met te brede straten.”

Verouderd concept

“Deze wijk dateert uit de jaren zeventig met een verouderd concept van brede verharde straten”, legt schepen van mobiliteit Lieve Truyman (N-VA) uit. “Dat aanpassen kost handen vol geld.” Ze geeft ook mee dat er bij de heraanleg is gedacht aan verkeersveiligheid en meer groen. “De straten worden versmald en er is plaats voorzien voor grasperkjes en wadi’s”, zegt de schepen.

“Dat een heraanleg iets kost is duidelijk, maar de heraanleg van de Kardinaal Cardijnlaan in Sint-Niklaas als ‘Toekomststraat’ bewijst met harde cijfers dat het zelfs goedkoper kan zijn als een standaard heraanleg met asfalt”, reageerde Lamberts.

“Bij de herasfaltering in 2019 zijn er kansen gemist, maar nu wordt het toch iets beter, al blijft de straat breed richting Hemelrijkstraat”, beaamt wijkbewoner Thaïssa.

De huidige werken in de Hemelrijkstraat zullen voor het bouwverlof klaar zijn, enkel de bovenlaag moet daarna nog geasfalteerd worden.

Raadslid Alec Lamberts samen met Thaissa, beiden wijkbewoners

2 gedachtes over “Hemelrijkwijk in Steendorp krijgt nieuwe inrit, raadslid ziet het grotere plaatje”

 1. Geachte
  Hebben jullie dan ook al eens gedacht
  aan de Hospitaalstraat
  Vooraan de straat ligt een voetpad tot het begin van de Magnolialaan
  Daar stopt het voetpad , verder wonen geen mensen meer ??
  Je moet daar eens te voet gaan dan zwijg ik nog van fietsen zeker de kinderen als je niet oppast rijden de outo’s je van de baan
  Het is een echte schande betalen wij dan geen gemeente belastingen
  Als het gemeenteverkiezingen wordt beloven ons veel maar er komt achteraf niets van terecht . bedankt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *