Ook deze zomer nog geen speeltuigen op het grasplein aan de Wilfordkaai

Gemeente voert gesprekken met nieuwe eigenaar Indigo

TEMSE – Ook deze zomervakantie zullen er nog geen speeltuigen geplaatst worden op het grasperk van de Wilfordkaai.

Voor jonge kinderen zou dit op die locatie nochtans zeer welkom zijn zodat zij zich kunnen uitleven terwijl de ouders van een drankje genieten op een nabijgelegen terras”, klinkt het bij gemeenteraadslid Brigitte Caura (Tesamen).

“Op de gemeenteraad van 26 juni 2017 werd de overeenkomst tussen de gemeente Temse en BVBA Kaai-Invest met betrekking tot de Wilfordkaai goedgekeurd”, stelt Caura. “In ruil voor 150.000 euro beloofde deze laatste ondermeer te zorgen voor straatmeubilair en speeltuigen. In de plannen die ter inzage lagen voor de buurtbewoners stonden er ook effectief speeltuigen getekend op wat nu een saai grasplein is”

Tot op heden zijn er evenwel enkel drie zitbanken geplaatst langsheen de promenade.

“Op de gemeenteraad van december kwam dit contract nog eens ter sprake naar aanleiding van het feit dat de parking door Kaai-Invest werd overgedragen aan parkeerbeheerder Indigo”, aldus Brigitte Caura. “Burgemeester Hugo Maes vertelde dat de overeenkomst inzake de speeltuigen zeker nog geldig is en verzekerde mij dat hij ervoor zou zorgen dat deze er komen. Ondertussen zijn we zes maanden verder, maar er is nog niets veranderd.”

“In de oorspronkelijke overeenkomst met de eigenaar was inderdaad opgenomen dat er straatmeubilair en speeltuigen moesten geplaatst worden”, stelt schepen van Groen en Milieu Debby Vermeiren (CD&V). “De zitbanken op de promenade zijn er wel gekomen.”

“Er was wel niks afgesproken in verband met indicaties. Ondertussen is parkeerbeheerder Indigo verantwoordelijk en daar zijn ondertussen gesprekken mee opgestart. Het de bedoeling om binnen enige tijd een voorstel naar het schepencollege te brengen. Tegen het najaar zouden er dan speeltuigen geplaatst kunnen worden.”

Ook deze zomer zullen er nog geen speeltuigen staan op het grasplein aan de Wilfordkaai
(C) repro Julien Heerwegh

Een gedachte over “Ook deze zomer nog geen speeltuigen op het grasplein aan de Wilfordkaai”

  1. Pffff een paar zitbanken op de kaai. Veel te weinig. Meters lange zitbanken bij Delhaize op de Zaat waar niemand op zit! Niks van speeltuig in de kinderrijke Stripfigurenwijk.
    Komt er, zegt het gemeentebestuur. Ik zeg slecht beleid!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *