16 rijbewijzen ingetrokken bij actie ‘Afleiding achter het stuur’

intrekkingen rijbewijzen

TEMSE/KRUIBEKE – De voorbije dagen heeft de politiezone Kruibeke-Temse deelgenomen aan de actie ‘Afleiding achter het stuur’ . Er werden extra controles gehouden op het gebruik van het GSM toestel achter het stuur.

Er werden in totaal 28 bestuurders betrapt op het gebruik van het GSM toestel achter het stuur. Het rijbewijs van 16 bestuurders werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen wegens gevaarlijk rijden, professionele bestuurders of voorgaande feiten inzake gebruik GSM. Van de 16 bestuurders waren er 8 vrachtwagenchauffeurs bij. Hun rijbewijs werd eveneens onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De andere 12 bestuurders kregen een onmiddellijke inning.

Intoxicatie

Een 24-jarige bromfietser uit Temse werd onderschept in de Prinsenlaan in Temse. De man legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 2,81 promille alcohol in zijn bloed had. De man reed tevens rond zonder rijbewijs.

Een 45-jarige man uit Leuven diende zijn rijbewijs voor zes uren af te geven. De man legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man
1,33 promille alcohol in zijn bloed had.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *