Tweede boek van auteur Chris Denert voorgesteld in Temse

TEMSE/KRUIBEKE – Op zaterdag 6 mei was er in de feestzaal van het gemeentehuis de officiële voorstelling van de tweede roman van Chris Denert: ‘Ik haat, ik bemin’.

Schepen van Cultuur Lieve Truyman belichtte de Temsenaars die tot de literatuur behoren, ereburgemeester Luc De Ryck interviewde de auteur en stelde het boek voor, burgemeester Hugo Maes reikte de eerste exemplaren uit.

Chris Denert uit Kruibeke zorgde in 2021voor ophef met haar eerste roman: ‘Is dat geen zonde?’, een deels autobiografisch relaas, dat benevens een pakkende inhoud gekenmerkt werd door een vlotte, boeiende, uitnodigende schrijfstijl. De schrijfster had meteen haar visitekaartje afgegeven. Onlangs verscheen haar tweede boek: ‘Ik haat, ik bemin’. Het werd voorgesteld in Temse, gemeente waarmee de auteur vergroeid is.

Empatische schrijfstijl

“Het schrijftalent zat haar in het bloed gebakken en borrelde van jongs af naar boven”, vertelde Luc De Ryck. “Zij was freelance journaliste bij Gazet van Antwerpen en weekblad Het Vrije Waasland, en medewerkster van het satirische blad Het Laatste Oordeel.”

“Een sprookje van haar hand: Moeder Natuur op bezoek in Vlaanderen werd door een kinderjury verkozen en verscheen in Gazet van Antwerpen als vervolgverhaal. In 2021 gaf ze haar eerste boek uit: Is dat geen zonde?, het relaas van een jonge vrouw, die verkracht wordt, hulp zoekt maar niet vindt, en door een diep dal gaat. Het boek werd heel goed onthaald, niet enkel omwille van de tijdloze problematiek, ook door de vlotte, beeldrijke, empathische schrijfstijl.

Met Ik haat, ik bemin gaat Chris Denert op dezelfde weg door.

Een revelatie

Korte inhoud: Het leven lacht het hoofdpersonage toe: ze reist, werkt en huwt met de man van haar dromen. Maar na de geboorte van haar zoontje barst de ballon en is het moederschap niet alleen zeer intens, maar door toedoen van anderen een echte lijdensweg. Nergens is haar kind veilig. Zowel in de kinderopvang, thuis als op school is hij het onderwerp van geweld, misbruik en pestgedrag. Komen moeder en zoon hier heelhuids en ongeschonden uit? Zijn humor, een open blik op de wereld en eindeloos geduld de redding? Maakt wat u niet doodt, je werkelijk sterker?

Ereburgemeester Luc De Ryck interviewde de auteur

“De auteur observeert nauwgezet en is zeer empathisch, vandaar dat ze zich moeiteloos kan verplaatsen in de geest van slachtoffer en dader”, klinkt het. “Poëzie en humor zijn de ingrediënten die ze steeds toepast om de pijn te verzachten. Voor velen zullen de auteur en het boek een revelatie zijn.”

Ik haat, ik bemin, paperback van 110 pagina’s, uitgegeven door Boekscout, is tegen 18,99 euro verkrijgbaar bij de auteur, chridenert@gmail.com, de Standaard Boekhandels, de uitgeverij: www.boekscout.nl en via bol.com.

Auteur Chris Denert stelde haar tweede boek voor in Temse
vlnr.: ereburgemeester Luc De Ryck, Chris Denert met de jongen van de coverfoto,
burgemeester Hugo Maes en schepen Lieve Truyman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *