Organisatie Festivel bijzonder tevreden over editie 2023

Ook volgend jaar zal men weer kunnen feesten in de Veldstraat

TEMSE-VELLE – Festivel het vijfdaagse festival in Temse-Velle is weer uitgegroeid tot een groot succes. “Het is nog maar de vierde editie maar we zijn bijzonder tevreden”, schetst de organisatie. In totaal bezochten 7000 bezoekers het festival.

De voorbije vijf dagen was er voor iedereen wat wils met comedy, een namiddag voor mensen met een beperking, een ludieke quiz, twee dagen Festival en een namiddag voor de kids. Ook volgend jaar wil men op hetzelfde elan doorgaan.

Woensdag was er Festicomedy met Jacques Vermeire en Luk Verschueren

Tent goed gevuld

“Begin deze week vreesden we het weer door de vele regen die gevallen was, vooral voor onze parking, maar het is eigenlijk heel goed meegevallen.”, vertelt organisator Philippe Van Robaeys. “De events waren allemaal uitverkocht behalve op vrijdag. Dan deden we voor de eerste keer een festivalavond met muziek voor een iets ouder publiek en Stu Bru en radio Willy muziek maar tocht zat de tent nog goed gevuld met zo’n 1000 aanwezigen.”

Sam Gooris zorgde voor ambiance tijdens Festispecials

Het hoogtepunt van het weekend was het FestiVal op zaterdag, waarvoor alle tickets de deur uit waren. Dit met dancedeejays zoals ondermeer DJ Frank, Maarten Van Coillie van Q-Music, en Regi die de tent deed ontploffen.

“We kregen nog heel wat telefoontjes gehad van mensen die voor zaterdag op de valreep nog een ticket zochten maar de tent zal volledig vol met 2.000 festivalgangers. Misschien dat we volgend jaar toch de capaciteit nog een tikkeltje moeten uitbreiden met een iets bredere tent. Groeien is echter niet de ambitie. Dat is in de eerste plaats een kwaliteitsvol programma aanbieden met een programma voor ieder wat wils.”

Regi deed op zaterdagavond de Festivel-tent ontploffen

Doodknuffelen

” We zullen ook volgend jaar voor de festivaldagen met populaire dj’s blijven uitpakken. En da kans is heel groot dat we op vrijdag opnieuw een avond programmeren met muziek voor een ander publiek. Op vrijdag dus meer Stu Bru gericht en op zaterdag dancegericht.”

“Het warmste event was weer Festispecials op donderdag voor mensen met een beperking”, stelt Van Robaeys. “Dat was weer geweldig, die mensen amuseren zich volop. Die zijn zo dankbaar, als ik die passeer zouden me doodknuffelen, ook al kennen ze me niet.”

“We noteerden ook geen noemenswaardige incidenten, alles in een bijzonder goede samenwerking met de politiediensten, de gemeente en de buurt. Er is ook altijd beveiliging aanwezig, het Rode Kruis en we zorgen ervoor dat we zoveel mogelijk preventief werken.”

Meer foto’s Festicomedy, klik hier
Meer foto’s Festispecials, klik hier
Meer foto’s Festiquiz, klik hier
Meer foto’s Festival 2, klik hier
Meer foto’s Festikids, klik hier

Bij Festiquiz was Siska Schoeters één van de sidekicks van presentator Peter van de Veire
Julie Vermeire gaf op zondag tijdens Festikids een TIK-TOK workshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *