Ook in Elversele en Tielrode werden weer boompjes geplant voor het Geboortebos

TEMSE – Afgelopen weekend werden er weer boompjes geplant voor de Geboortebossen in Elversele en Tielrode. Een gemeentelijk initiatief in samenwerking met enkele lokale verenigingen.

In Elversele waren 9 driejarigen, samen met ouders en grootouders, op de afspraak. Dit om een boompje te planten tussen het voetbalveld en het dijkpad van het nieuw aangelegde overstromingsgebied, op het einde van de Meersstraat. De boomplanting verliep in samenwerking met de lokale Gezinsbond.

In Tielrode schreven 15 kinderen in. In samenwerking met Milieuwerkgroep Ons Streven en de Gezinsbond plant men steeds boompjes voor éénjarige kinderen. Omdat er boompjes genoeg op voorraad waren mocht men per kind er zelfs vijf planten. Dit vlakbij de oever van de Durme, op het einde van de Siegfried Buytaertdreef. De boomplanting was een groot succes. Net zoals in Elversele kon men ook in Tielrode nadien genieten van een hapje en een drankje.

Meer foto’s Elversele, klik hier
Meer foto’s Tielrode, klik hier (foto’s: Julien Heerwegh)


In Elversele liep de boomplanting in samenwerking met de Gezinsbond
Heel wat belangstelling voor de boomplanting in Tielrode

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *