Na tien jaar staat Jacques Vermeire nog eens op de planken in Temse dankzij Festivel

TEMSE – Half april vindt in een grote luxueuze feesttent in de Veldstraat weer Festivel plaats. Het vijfdaagse evenement biedt voor elk wat wils. Zo is er op de startdag woensdag 12 april Festicomedy. Dit jaar met Jacques Vermeire en Luk Verschueren die er meteen voor de allerlaatste keer de show ‘Van 7 tot 77’ op de planken brengen.

Vrijdag kwamen Jacques en Luc naar het administratief centrum voor het aankondigen van hun show op Festivel. Door het regenweer kon het duo, zoals eerder gepland, spijtig genoeg niet naar de wekelijkse markt om promotie te maken voor hun show op Festivel.

Show met veel succes

“Tien jaar geleden, in onze hoogdagen, stonden we regelmatig in Temse op het podium in theaterzaal Roxy”, stelt de komiek. “Daarom zijn we blij dat we nu nog eens mogen terugkomen, zij het dan in een grote maar wel luxueuze tent.”

“Op Festivel brengen we voor de allerlaatste keer onze show ‘Van 7 tot 77’ op het podium”, vertelde Jacques, in het bijzijn van organisator Phillippe Van Robaeys en burgemeester Hugo Maes. “De voorbije jaren brachten we de show met heel veel succes. Telkens was de show op een mum van tijd uitverkocht. Met onze allerlaatste show op Festivel zullen er 132 shows op de teller staan”.

Jacques zal voor de 132ste keer in de huid van de gekende hilarische typetjes kruipen zoals Jeanke De Visser en Mon Peeters. Maar ook nieuw personage zoals DJ de Rudy zullen de 1.000 aanwezigen aan het lachen brengen. Aangever Luc Verschueren zal de show aan elkaar praten.

“Het is zo’n amusement om een heel zaal plat te doen gaan met een goeie mop”, vertelt Jacques. “Ons laatste optreden wordt bovendien ook een primeur. Het is de eerste keer dat we op een festival optreden”, gaat hij verder. “De tijden zijn veranderd. Vroeger hebben we nog op karren en biljarttafels opgetreden, nu staan in we chique tenten zoals die van Festivel.”

Theaterconcept

In de grote tent van Festivel zal plaats zijn voor inderdaad zowat 1000 toeschouwers”, stelt organisator Philippe Van Robaeys. “Anders dan vorig jaar gaan we nu in de tent een soort theater creëren. Vorig jaar met de comedyshow van Alex Agnew zaten de aanwezigen aan hoge tafels. Omdat het nu een vereiste is dat men de points beet heeft van het olijke duo gaan we net zoals in het theater of bioscoop stoelen op een rij achter elkaar plaatsen.”

“Ondanks we nog niet al te veel promotie maakten voor de show van Jacques op Festivel zijn er toch al enkele honderden tickets de deur uit”, klinkt het.

Achter de schermen wordt er al gewerkt aan een nieuwe show die in het najaar van 2023 wordt gelanceerd. “We moeten enkel nog een nieuwe naam bedenken”, besluit Jacques.

Tickets voor de show kunnen aangekocht worden via de website van Festivel

Het duo kwam hun show voorstellen tijdens een bezoek aan AC De Zaat
(vlnr.: burgemeester Hugo Maes, Jacques Vermeire, Luk Verschueren,
organisator Festivel Philippe Van Robayes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *