Tesamen pleit voor meer treinen in station Temse

TEMSE – Oppositiepartij Tesamen pleit voor twee treinen per uur in het station van Temse. De voorbije week was dat het geval. Door werken aan het spoor in Zwijndrecht passeerden de IC-treinen van Antwerpen naar Gent, in beide richtingen, langs Temse. “Het bewijs dat dit traject een verhoogde capaciteit aankan”, aldus Alec Lamberts en Bert Bauwelinck van Tesamen.

“We zagen dat het technisch haalbaar is om elk halfuur een trein in Temse te laten passeren en daarom maken we het gemeentebestuur opnieuw warm om samen met de andere lokale besturen langs de spoorlijn Mechelen-Sint-Niklaas bij de federale minister te gaan pleiten om onze spoorlijn als testcase in te zetten voor zijn beoogde visie van twee treinen per uur in alle stations”, stelt men bij Tesamen.

“Wij hebben met de N16 een sterk verstedelijkte as, die mag dus ook beter ontsloten worden met een frequentere treinverbinding richting Mechelen en Sint-Niklaas waar je kan overstappen richting Brussel, Antwerpen en Gent. Er ligt sinds 2009 een knap uitgewerkt idee en technische haalbaarheidsstudie klaar, uitgewerkt door vzw ABLLO.”

Volgens de partij zijn er nog andere factoren die reizigers ontmoedigen de trein te nemen in Temse.

“Buiten het feit dat er maar één trein per uur stopt in het station, is Temse een van de weinige stations waar ook geen bus van De Lijn halt houdt. Veel reizigers rijden door tot in Sint-Niklaas, waar de verbinding met andere vervoersmogelijkheden beter is”, vertelt Bauwelinck.

“Vzw ABLLO heeft al sinds 2009 een technisch haalbaar voorstel uitgewerkt voor 2 treinen per uur op het traject tussen Sint-Niklaas en Mechelen, rekening houdend met het enkel spoor. Het blijkt met de omleidingen van de IC-treinen dezer dagen zelfs dat de capaciteit van spoorlijn 54 ook kan opgevoerd worden zonder noemenswaardige investeringen in personeel of infrastructuur”

Alec Lamberts stelt de vraag, om de testcase te gaan bepleiten bij de Federale minister, aan het schepencollege in de gemeenteraad van februari, komende maandag.

Tesamen wil meer treinen in het station van Temse

Een gedachte over “Tesamen pleit voor meer treinen in station Temse”

  1. Beste , allemaal zéér mooi…
    Maar als ze eens beginnen met een deftig WC aan het station van Temse te installeren ! Gebouw waar ons vroeger die ticket’s moest kopen & afhalen staat al jaren leeg ! Nieuwe functie in plannen ….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *