Steendorp mag carnavalsseizoen aftrappen

STEENDORP – Komend weekend organiseert de Orde van de Baksteen als eerste comité in groot-Temse carnaval. Prinses Maryse I zal regeren over de 44ste stoet. Zij werd afgelopen zaterdag aangesteld in de feestzaal van WZC ’t Blauwhof.

Maryse Verhelst is de opvolgster van Prinses Anneke I. Zij heeft er drie bijzondere jaren opzitten door de coronapandemie. Dit jaar mogen opnieuw alle registers worden opengetrokken.
“Met Prinses Maryse krijgen De Dolle Mina’s na Keizerin Brigitte I een tweede carnavaleske hoogheid in hun vereniging”, vertelde voorzitter Marc Ost tijdens de aanstelling.

Veel volk in ’t Blauwhof voor de aanstelling van de nieuwe Prinses carnaval

Het carnaval in Steendorp wordt traditioneel afgetrapt op vrijdag met een kinderstoet in het bijzijn van reus Keizer Karel I en reus Mie Matsjoefel

Prinses Maryse zal zaterdag om 10 uur worden afgehaald waarna de stoet om 15 uur vertrekt in de Vuurkouterwijk. De route loopt langs de Sint-Janslaan, Gelaagstraat, Warandestraat, Europalaan, Belgiëlaan, Aragonialaan, Warandestraat, Gelaagstraat, Hospitaalstraat, Magnolielaan, Narcissenlaan, Salvialaan, Eglantierlaan, Magnolialaan, Hospitaalstraat en Gelaagstraat waar de stoet ter hoogte van het Dorpsplein ontbonden wordt.

Daarna kan er verder gevierd worden in café Ter Dycke of vanaf 20 uur in De Mosterdpot.

Voor de verbranding van de Klos en Kloter, de afsluiter van Steendorp carnaval is er wijziging tegenover andere jaren. Dit wordt niet meer op dinsdag gedaan maar organiseert men op maandag 20 februari de ‘zotte maundaugskuren’.

Dit met om 14 uur een kinderfuif in het scoutslokaal. Om 17 uur komen de Matsjoefels en reus Mie Matsjoefel toe. Die houden om 19 uur nog een ommegang doorheen de dorpskom van Steendorp. Om 20 uur is er de verbranding van de Klos en de Kloter op de terreinen van de scouts als traditionele afsluiter.

Meer foto’s, aanstelling Prinses Maryse I, klik hier

Prinses Maryse I werd zaterdag 11 februari aangesteld in de feestzaal van WZC ’t Blauwhof

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *