Vlaams Belang wil eigen politiezone

TEMSE – Zaterdag 28 januari hield Vlaams Belang Temse zijn nieuwjaarsreceptie in Club 45. Gastspreker was Vlaams parlementslid en Antwerps fractieleider Sam Van Rooy. Lokaal voorzitter Tim Stevelinck deed een oproep naar het gemeentebestuur om te ijveren voor een eigen politiezone.

“Ons politiekorps moet verankerd zijn in het centrum van de gemeente”
Tim Stevelinck voorzitter Vlaams Belang Temse

Tim Stevelinck deed het welkomstwoord. Hij had het over de oorlog in Oekraiëne en de energiecrisis. Uiteraard sneed hij ook het lokale politieke nieuws aan.

“Wat Temse betreft kan ik kort zijn, het geld is op”, stelde Stevelinck. “Er moeten miljoenen bespaard worden. De redenen zijn duidelijk, ik had het er net nog over, dat geldt dus ook voor Temse.”

Rekening veel duurder

“Nochtans zijn er in Temse veel mooie plannen”, opperde de voorzitter. “Na bijna twee decennia stilstand in het centrum, na het débacle van de failliete Boelwerf kunnen we eindelijk beginnen met de renovatie van Temse-centrum.”

“En aan sommige plannen wordt al druk gewerkt. Zoals de Nieuwe Reiger op de toekomstige zorgcampus Temse. Helaas valt ook daar de rekening veel duurder uit dan begroot. Ze zitten er maar de helft naast. De oude Reiger zal daardoor niet gerenoveerd kunnen worden en wordt afgebroken.”

Vlaams Belang deed ook een oproep naar het gemeentebestuur en de politie om een eigen politiekorps op poten te zetten, naar aanleiding van de fusie van Kruibeke met Beveren, en niet aan te sluiten bij een korps van de buurgemeenten.

Een unicum

“Een andere belanrijke ontwikkeling is dat de gemeenteraad van Kruibeke beslist heeft om te fusioneren met Beveren”, stelde Stevelinck. “Maar Temse vormt wel een politiezone met Kruibeke. We hebben zelfs een vrij uitgebreid korps met op papier 123 voltijdse equivalenten. Dat is een behoorlijk uit de kluiten gewassen politiekorps. De reden hiervoor is ook duidelijk: Er is in Temse behoorlijk wat criminaliteit.”

“Om het korps dus te kunnen huisvesten met door de staat opgelegde regels is in het verleden beslist om het commisariaat uit te breiden en te moderniseren”, aldus Stevelinck. “En nu het bijna klaar is zullen we eind 2024 zowat 30/40 politiemensen moeten afgeven aan Beveren. Maar het juiste aantal is nog niet geweten want een scheiding van een politiezone is in ons land nog nooit eerder gebeurd. We zijn dus wat dat betreft een unicum.”

“Daarom staat het voor Vlaams Belang Temse vast dat we moeten ijveren voor een eigen politiezone”, klinkt het. “Ons korps moet hier verankerd worden in het centrum van onze gemeente. Het heeft geen zin om aan te sluiten bij een andere politiezone. Dat gaan we niet doen, onze mensen zijn hier nodig.”

vlnr.: Voorzitter Tim Stevelinck, Vlaams parlementslid Sam Van Rooy, gemeenteraadsleden Paul Oste, Rony Rombaut en Johan Waltens
Het bestuur van Vlaams Belang Temse met parlementslid Sam Van Rooy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *