‘Winter’-vlaggen op traject van de carnavalsstoet verwijderd.

Voor de carnavalsstoet die zondag 28 februari door het centrum van Temse trekt werden de ‘Winter’-middenstraatvlaggen, die de winkelstraten overspannen, op het traject van de stoet verwijderd. Dit omdat verschillende hoge carnavalswagens anders niet kunnen passeren.

DSC_7446“Daarna worden alle vlaggen vervangen door de Lenteversie”, aldus schepen van Lokale Economie Geert Vandersickel (N-VA). Het ophangen van de nieuwe vlaggen is gepland voor komende woensdag 2 maart. Het heeft geen zin, vooral dan wat het kostenplaatje betreft, om de wintervlaggen voor nog drie weken op te hangen en ze daarna te vervangen door de lentevlaggen. De lente kan dan in Temse wat vroeger beginnen. Hopelijk geeft dit dan meteen ook een ‘boost’ aan het weer.

“Even herinneren dat het echt beginnen winteren is, de dag nadat wij in Temse de wintervlaggen opgehangen hebben… toeval of niet laat ik in het midden”, stelt de schepen. “Om praktische, maar ook klimatologische redenen begint de meteorologische lente op een vaste datum op 1 maart op het noordelijk halfrond.  We volgen dit jaar de meteorologische lente en als het weer dit ook doet, dan zitten we goed voor ‘Lente-winkelen’ in Temse”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *